Datum objave: 03. Veljača 2015

Potpisan ugovor za temeljitu obnovu sportske dvorane na Baldekinu

Potpisan ugovor za temeljitu obnovu sportske dvorane na Baldekinu
Diana Ferić
Diana Ferić

„Nastavljamo s ulaganjem u sportsku infrastrukturu, jer to i je način na koji ćemo školama sporta, ali i klubovima, omogućiti da treniraju i sportski se razvijaju u primjerenim uvjetima. Ovim projektom će, naša stara dama na Baldekinu- za koje nas vežu brojne slavne sportske šibenske uspomene, dvorana u kojoj je naš Dražen napravio prve košarkaške korake- postati suvremena dvorana.“ kazao je gradonačelnik Željko Burić. 

Ugovor, čija vrijednost iznosi 4.479.455,39 kuna, obuhvaća zamjenu postojećih vrata i prozora s obnovom fasadnih zidova, sanaciju ravnih krovova, te obnovu poda dvorane uz izmjenu postojećeg dotrajalog parketa i obnovu pomoćnih prostorija.

Predstavnici izvođača radova, g. Marko Pezo ispred HM Patria d.o.o., i Zlatko Kauzlarić, ispred Final sport d.o.o., izrazili su zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom projektu, te garantirali kvalitetno izvođenje radova, u okviru ugovorenog roka.

Grad Šibenik je, temeljem natječaja, od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobio bespovratnih 1.397.646,00 kuna za povećanje energetske učinkovitosti sportske dvorane Baldekin. Pored funkcionalnog i energetskog karaktera, dvorana će dobiti i novi vanjski izgled, a povrat investicije će se ostvarivati kroz uštedu, odnosno smanjenje potrošnje energenata. Radovi će se izvoditi u dvije faze; prva faza trajat će dva mjeseca, a po završetku košarkaške lige druga dva mjeseca u kojem vremenu će biti izmijenjen parket.

Iz kategorije: Vijesti