Datum objave: 02. Veljača 2015

Socijalno ugroženi požurili u Finu po potvrde za oprost duga, neki odmah naišli na problem

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani koji su u sustavu socijalne skrbi već su jutros, prvog dana provedbe projekta "Novi početak" obilaze šaltere poslovnice  Fine kako bi dobili ispis svojih dugova i potvrde za podnošenje zahtjeva za otpis dugova prema vjerovnicima. Neki su odmah naišli na probleme, dijelom zbog nedovoljne informiranosti kako, kažu u Fini.

Jedna od onih koji su odmah napisali pritužbu na dobiveni ispis prosvjedovala  jer joj je evidentiran samo dio duga prema tvrtki Vodovod i odvodnja,a ne ukupni dug, evidentiran joj je dug prema HTV -u koji je, kako tvrdi nakon ovrha platila, a smatrala je da je treba biti i dug prema Jadranskoj banci.  Druga Šibenčanka je dobila ispis s dugom prema HTV-u od oko 9 000 kuna, a navodno joj ukupni dug iznosi više od 20 000 kuna. Sve to je nezadovoljne građane  odmah na prvom koraku iznerviralo. U Fini ističu da su a ispisu sva dugovanja zatečena na dan 30.09.2014.,neovisno tko je sklopio sporazum s Vladom RH  , ovršenik treba biti neprestano u blokadi 365 dana i do iznosa 10.000 odnosno 25.000 kn  ovisno o kojem vjerovniku se radi. Na popis međutim ne mogu izaći dugovi koji nikada nisu zavedeni u očevidnik , kao što je slučaj Jadranske banke  a koji je naša sugovornica upozorila.Jaba nikada nije dostavila ovrhu za taj dug  i neće se moći otpisivati.


 

U šibenskom Centru za socijalnu skrb ističu kako sve nedorečenosti odmah rješavaju u kontaktima s Finom i Ministarstvom socijalne politike i mladih, a  građanima savjetuju da ne brzaju s traženjem potvrda dok se ne iskristalizira tko će  sve od lokalnih komunalnih tvrtki i nekih drugih poduzeća još pristati  na oprost dugova.

Iz kategorije: Vijesti