Datum objave: 27. Siječanj 2015

Prosvjetna inspekcija naložila Diani Vodanović da u Ekonomskoj školi vrati sve na staro

Diana Ferić
Diana Ferić

Prosvjeta inspekcija  je naložila v.d. ravnateljice Ekonomske škole  Diani Vodanović  da  raspored sati i rada profesora u roku od 24 sata uskladi s prijašnjim Planom i  Programom rada škole što su tražili i profesori te škole koji su se pobunili nakon promjena.  Ona je to danas i napravila, kako je priopćila javnosti iako ističe da su izmjene napravljene također prema tumačenjima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

" Podneskom od 30. srpnja 2014. Ekonomska škola Šibenik je od MZOŠ-a zatražila tumačenje stečene stručne spreme za izvođenje nastave u srednjoj školi za dvije profesorice. Odgovor je zaprimljen 10. studenoga 2014. i njemu je nedvojbeno utvrđeno da imenovane ne mogu izvoditi nastavu u srednjoj školi iz svih  strukovnih predmeta propisanim kadrovskim uvjetima u važećim nastavnim planovima i programima u usmjerenjima ekonomist, komercijalist i upravni referent, a temeljem Pravilnika o stručnoj spremi i pedagoško – psihološkom obrazovanju nastavnika u srednjem školstvu. Uz to  Prosvjetna inspekcija je tada rješenjem naredila Školi da uskladi raspored sati sa potrebama učenika putnika zbog velikog broja predsatova i sedmog sata, a koji značajno stvara poteškoće u praćenju nastave, poglavito učenicima putnicima. Škola je objedinjujući i „tumačenje“ MZOŠ-a  i rješenje prosvjetne inspekcije iz studenog 2014. o obvezi usklađivanja rasporeda sati sa potrebama učenika, u najpovoljnijem trenutku, početkom drugog polugodišta, internom preraspodjelom u okviru aktiva ekonomista, ostavljajući nastavnicama identična stečena prava i obveze poboljšala  raspored  svodeći predsatove na nužan i neizbježan minimum (s 52 na 7) te je time  zadovoljila i provela obvezujuće „tumačenje“ MZOŠ-a i rješenje prosvjetne inspekcije, a sada se sve to vraća na ono što je bilo prije", objašnjava Diana Vodanović.

 

U današnjoj izjavi nam je ponovila da je bojkot nastave koji je na sceni posljednjih dana  namjerno izazvan te da se manipuliralo djelom učenika i njihovih roditelja što se, kaže, pokazalo i jučer kada je dio  maturanata i njihovih roditelja  došao prosvjedovati u njezin ured. "Iz njihovih zahtjeva i izjava bio je očito da se njima manipulira, ali ja moram postupiti prema nalogu inspekcije i nemam izbora", kazala je.

Iz kategorije: Vijesti