Datum objave: 15. Siječanj 2015

Počela istraživanja na tvrđavi sveti Ivan radi izrade projekata za njezino valoriziranje

Diana Ferić
Diana Ferić

Počela su geomehanička istraživanja, na tvrđavi sv Ivana koja su bitna za projektiranje glavnog i izvedbenog projekta uređenja te tvrđave tvrđave što je povjereno Arhitektonskom studio Vulin/Ileković.Radove izvodi tvrtka Geokon iz Zagreba, a iznos je 60.000,00.
Projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana predviđa šetnicu, trim i jogging stazu oko cijelog kompleksa, vidikovac i caffe/bistro s terasom. Posebno zanimljivo je uređenje sjevernog, izduženog dijela tvrđave poznatog kao Kliješta/Tanaja gdje bi se nalazio novi glavni sadržaj namijenjen prvenstveno djeci i mladima nazvan KID’S LAB2 . Sastoji se od povijesnog laboratorija i zelenog labirinta.
Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac je još u 2013. Godini naručilo od Arhitektonskog studija Vulin/Ileković izradu idejnog rješenja revitalizacije tvrđave sv. Ivana
Grad Šibenik naručio je izradu idejnog projekta te nakon toga i glavnog projekta kako bi i tu tvrđavu s njezinim budućim sadržajima mogli prijaviti za sredstva iz Europske unije. Istodobno Grad Šibenika radi na tomu da tu tvrđavu dobije u vlasništvo.

 

Iz kategorije: Vijesti