Datum objave: 28. Prosinac 2014

Rezultati izbora u Šibensko - kninskoj županiji: Kolinda Grabar Kitarović 45 posto, Josipović 31,3 posto glasova

Diana Ferić
Diana Ferić

Kolinda Grabar Kitarović dobila je najviše glasova na izborima za predsjednika RH u Šibensko – kninskoj županiji. Za nju je glasovalo 45 posto birača, dr.sc Ivo Josipović dobio je 31,3 posto glasova, Ivan Vilibor Sinčić 14,3 posto, a Milan Kujundžić 7,73 posto glasova.

 

Najviše glasova Kolinda Grabar Kitarović dobila je i u Šibeniku, 39,6 posto dok je dr.sc. Ivo Josipović osvojio povjerenje 35,36 posto glasača, Ivan Vilibor Sinčić 15,7 posto ,a prof.dr. Milan Kujundžić 7,4 posto glasova.

 

Kolinda Grabar Kitarović osvojila je najviše glasova u Kninu,Unešiću, Drnišu, Skradinu, Vodicama, Šibeniku, Rogoznici, Ružiću, Pirovcu, Promini, Kistanjama, a dr.sc.Ivo Josipović u Pirovcu , Tisnom, Općini,Murter – Kornati, Tribunju, Primoštenu, Biskupiji i Erveniku. Zanimljivo je da je najmanje glasova dobio u Općini Unešić, oko 6 posto u kojoj ga je pretekao prof.dr. Milan Kujundžić, a u Općini Ružić je s oko 8,7 posto glasova zadnji među četvero kandidata. Najviše glasova Josipović je dobio u Općini Biskupija preko 70 posto. Kolinda Grabar Kitarović dobila je najviše glasova u Unešiću, oko 82 posto.

 

Ivan Vilibor Sinčić najviše glasova dobio je u Općini Primošten, oko 25 posto.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti