Datum objave: 19. Prosinac 2014

SDP zbog probelma s vodom i dokapitalizacije Jadranske banke traži ostavku Mihe Mioča

Diana Ferić
Diana Ferić

"Šibenik  je prije  imao jednu od najkvalitetnijih voda u Hrvatskoj, a u posljednje  vrijeme stalni su problemi s pitkom vodom. Kiše su i prije padale i mutile izvorišta, ali takvih problema nije bilo", ustvrdio je Ivan Rajić,  vijećnik SDP -a na Aktualnom satu jutrošnje sjednice Gradskog vijeća. Istaknuo je kako je za to odgovorno poduzeće "Vodovod i odvodnja" koje, po njegovim riječima, umjesto da ulaže u kvalitetu vodoopskrbe  i vodovodnu mrežu novac ulaže više od 5 milijuna kuna u dionice Jadranske banke. "Očito je da Vodovod preusmjerava novac tamo gdje ne treba, u dionice umjesto da se brine o vodoopskrbi. Zbog toga u ime Kluba vijećnika SDP tražim da Miho Mioč, direktor te tvrtke podnese ostavku", kazao je Rajić.

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić odgovorio mu je kako nije točno da prije nije bilo problema s pitkom vodom za velikih kiš. Citirao je novinarski člana od prije 20 -tak godina u kojem piše kako je zbog obilnih kiša zamućeno izvorište Jaruga i preporučeno građanima da prokuhavaju vodu.

 

Kada je riječ o mogućim zagađenjima pitke vode gradonačelnik je upozorio na problem onečišćenja na prostoru bivše Tvornice aluminija Lozovac. "Iluzorno je očekivati da taj prostor sanira vlasnik kojemu je ta  tvornica vraćena u denacionalizaciji jer on nije niti sudjelovao u stvaranju tog onečišćenja. Trebalo bi tražiti od države i Fonda za zaštiti okoliša da to sanira i riješi"", jer građani i za takve stvari izdvajaju novac", kazao je gradonačelnik Burić. Složio se da se od "Vodovoda i odvodnje" zatraži detaljno izvješće o  stanju a izvorištima pitke vode i mogućim izvorima onečišćenja.

 

Pitanje o tomu zašto je i kako  Vodovod i odvodnja dokapitalizirao Jadransku banku postavio je i Draško Lambaša, vijećnik HNS -a. Zanimalo ga je jesu li to bila namjenska ili nenamjenska sredstva  te da bi u oba slučaja, ako imaju višak novca trebalo sniziti cijenu pitke vode ii ukinuti neku naknadu. Lambašu je zanimalo i kontrolira li Grad svoje predstavnike u Skupštini Vodovoda, a istaknuo je i da mu je nelogično da Vodovod, koji je u 60 postotonom vlasništvu Grada dokapitalizira banku s oko 5 milijuna kuna,a Grad diže za svoje projekte 20 milijuna kuna kredita.  "Za sve što je tvrtka Vodovod napravila Miho Mioč  mi e a moj upit  odgovorio  da je napravljeno legalno i zakonito i  da za tu odluku nije bila potrebna  odluka Skupštine. To je napravljeno, što nam je svima važno, kako bi se pomoglo spasiti Jadransku banku", odgovorio je gradonačelnik Burić.

Iz kategorije: Vijesti