Datum objave: 18. Prosinac 2014

Najpoznatiji šibenski zatvorenik Dragan Paravinja progutao žilete i prebačen u Zagreb

Diana Ferić
Diana Ferić

Dragan Paravinja, zatvorenik  u šibenskom  zatvoru kojem se ponovno sudi zbog pokušaja silovanjja i ubojstva  maloljetne Drnišanke Ane Bilić, progutao je žilete. Tri žileta u njegovom želucu pokazali su rendgenski snimci napravljeni u šibenskloj bolnici. Na pretrage je doveden nakon što se žalio na  bolove u u trbuhu. Hitno je  prevezen u Zagreb, u bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici.

Žilete je Paravinja navodno nabavio u zatvorskoj kantini, u kojoj se inače i hrani - uglavnom keksima i tunjevinom - jer je poznato da odbija zatvorsku hranu. Zbog opće slabosti organizma već je jednom bio pacijent zatvorske bolnice u Zagrebu.

-----nače, Paravinji se ponovno sudi pred Županijskim sudom u Šibeniku zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Drnišanke Antonije Bilić, nakon što je Vrhovni sud djelomično ukinuo presudu od 40 godina zatvora koliko je dobio za to (ne)djelo. No, zbog Paravinjina općeg slabog zdravstvenog stanja nastalog odbijanjem zatvorske hrane, suđenje je zapelo već na početku, a sud je sredinom listopada naložio medicinsko vještačenje koji bi trebalo utvrditi je li raspravno sposoban - psihički i fizički - za nastavak sudskog procesa.

Mnogi su sudski izvjestitelji već tada ocijenili kako je Paravinji pošlo za rukom ponovno otegnuti sudski proces na neko vrijeme nakon što mu je propao pokušaj traženja izuzeća predsjednice Sudskog vijeća, sutkinje Nives Nikolac, samog suda, ali i vlastite odvjetnice po službenoj dužnosti Ankice Giljanović. Tada mu je Sud to odbio uz obrazloženje da se radi o zloporabi tog procesnog prava. U tom svjetlu i najnoviji slučaj "gutanja žileta" mogao bi biti vrlo indikativan, piše Slobodna Dalmacijja.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti