Datum objave: 16. Prosinac 2014

Svjetski poznati arhitekt Ante Vrban dat će svoj pečat i nekim šibenskim prostorima

Diana Ferić
Diana Ferić

 Svjetski poznati arhitekt, po majci Šibenčanin, Ante Vrban zainteresiran je za osmišljavanje određenih projekte  u Gradu Šibeniku, kako nam je potvrdio u telefonskom razgovoru nakon što se jučer sastao sa šibenskim gradonačelnikom  Željkom Burićem. " Razgledali smo neke lokacije. Još ne mogu govoriti konkretno o čemu je  riječ, ali nadam se sigurno ću sljedeće godine raditi neke projekte u Šibeniku. Za Šibenik sam posebno vezan jer sam tu kod bake i djeda provodio divne dane djetinjstva i Šibenik je zaista moj grad. To jeprekrasan grad koji ima prekrasne, izazovne  lokacije koje treba urediti i u tom sam pravcu razgovarao sa gradonačelnikom Burićem i njegovom ekipom koja odlično radi i odmah smo našli zajednički jezik", kazao nam  je Vrban. Uspjeli smo  još jedino doznati da nije riječ o gradnji novih objekata već o obnovi i uređenju postojećih.

Po riječima gradonačelnika Burića obišli su   palaču Rossini gdje bi trebao biti nastavak stalnog postava muzeja, etnografski muzej i muzej klapa te tvrđavu svetog Mihovila i zemljište bivšeg TEF -a. U vezi sa suradnjom s Vrbanom kazao je da želi svu šibensku pamet u Šibeniku ili izvan njega, uključiti u razvoj Šibenika.

 

Ante Vrban iza sebe ima čak 231 projekt od kojih su svi osim jednog provedeni, a taj jedan je, što je pomalo paradoksalno,idejno rješenje za šibensku Poljanu koje nije prošlo na natječaju objavljenom prije nekoliko godina. U posljednjih nekoliko godina  projektirao je i tri luksuzne vile u Moskvi, a trenutno radi i na nekim projektima u Londonu.

" Siguran sam da će u 2015. godini raditi na projektima u Šibeniku, Londonu i još jednom hrvatskom gradu", najavio je Vrban.

 

                                       

Iz kategorije: Vijesti