Datum objave: 15. Prosinac 2014

ULAGANJE U ZNANJE:Županija stipendira još 21 učenika i studenta

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninski župan Goran Pauk potpisao je danas ugovor s  21  korisnikom stipendija najmijenjenih najboljim učenicima i studentima u Šibensko – kninskoj županiji koje će Županija stipendirati.

Ove je godine odobreno 6 učeničkih stipendija za deficitarno zanimanje (kuhar), 2 stipendije za studij Sestrinstva, 8 stipendija studentima I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja i 5 stipendija studentima viših godina sveučilišnih studija.

Županija trenutno stipendira 62 učenika i studenata.Učenička stipendija iznosi mjesečno 400 kuna, a studentska 600 kuna te se daju u dvanaest jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

„Za stipendiranje učenika i studenata planiramo osigurati u proračunu za 2015. godinu 360 tisuća kuna, a za sufinanciranje programa i projekata naših visokoškolskih ustanova 210 tisuća kuna, dakle za visokoškolsko obrazovanje 570 kuna iz izvornih prihoda županije.“, kazao je župan Goran Pauk te čestitao učenicima i studentima na dobivenoj stipendiji koja je rezultat njihovih dobrih ocjena u školi i na fakultetu.

Financijska potpora učenicima i studentima ima za cilj poboljšanje njihovog materijalnog statusa i motivira ih za odabir zanimanja koja su tražena na tržištu rada.

 

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti