Datum objave: 13. Prosinac 2014

Kolinda Grabar Kitarović u Šibeniku najavila bolju Hrvatsku i da će "obadva pasti"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Najavljena kao šibenska nevista i buduće predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović digla je na noge 400 - tinjak ljudi na svom predizbornom skupu koji je večeras održan u šibenskom kazalištu, uz snažne ovacije.

 

Govor je započela emotivno kazavši da je ponosna na to što je šibenska nevista i podsjetila da njezina djeca , Kata i Luka svake godine dolaze na otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala i prate ga sve do spuštanja festivalske zastave te da su zbog njega prekidali i nastavu u Americi te da je preko njih i ona zavoljela Šibenika kao svoj grad. Govoreći o stanju u Hrvatskoj istaknula je kako raste siromaštvo, kako je svaka druga mlada osoba nezaposlena, umirovljenicima i branitelja oduzeto je dostojanstvo. . Ja ne nudim floskule nego bolji život u našoj voljenoj Hrvatskoj. Sada imamo tešku gospodarsku, socijalnu i vrijednosnu krizu koju osjećaju svi naši građani. Vlada ne radi ništa da to promijeni, a sadašnji predsjednik Josipović kaže da je to pravi put. Put koji kuda vodi? Mi to moramo promijeniti. Hrvatskoj je na raspolaganju bilo više od 11 milijardi kuna u EU fondovima za razvoj poljoprivrede, obiteljskih gospodarstava i ribarstva, mi smo iskoristi 0 kuna jer ova Vlada nije za to stvorila uvjete. To je veleizdaja hrvatskih interesa.To je novac koji će razviti Hrvatsku, a ne monetizacija naših cesta. Oni bi naše narodno bogatstvo dali na upravljanje strancima. E to neće ići. Hrvatsku neće pokrenuti stranici nego, vi, naši ljudi“, kazala je Kolinda Grabar Kitarović najavljujući da će uskoro „pasti obadva“ aludirajući na predsjednika Josipovića i premijera Milanovića. „Kada pobijedim na izborima pozvat ću Vladu da podnese račune što je napravila. Ako se pokaže, da nema ideja i rješenja kako zemlju izvući iz krize, a očito da nemaju, tražit ću od njih da odstupe“, najavila je . Pravdanje sadašnjeg predsjednika Ive Josipovića da nema ovlasti da reagira nazvala je obmanom i podilaženjem Kukuriku koaliciji.
 

 

Govoreći o svom programu istaknula je da će prvenstveno raditi na gospodarskom razvoju, iznaći rješenje da mlade ljude zadrži u Hrvatskoj, proglasiti gospodarski pojas na moru, razvijati nacionalni sigurnost i obranu, vladavinu prava i nultu stopu tolerancije prema korupciji, „vratiti“ vanjsku politiku, tražiti da Hrvati u susjednim zemljama imaju ista prava kao nacionalne manjine u Hrvatskoj, zalagati se za prava hrvatskog naroda u B i H koji čine „jedan narod s Hrvatima u Hrvatskoj“. Glavna ikonografija na skupu bila je duga hrvatska zastava koja je išla od ruke do ruke među publikom, po cijelom kazalištu, a na kraju su je iznad sebe podigli Kolinda Grabar Kitarović i svi njezini volonteri koji su se uz nju posložili na pozornici i sa sudionicima skupa zapjevali pjesmu „Moja domovina“.
 

 

U uvodnom dijelu skupa, kao domaćini govorili su Goran Pauk, predsjednik GO HDZ –a Šibenik, Ante Kulušić, predsjednik ŽO HDZ –a i Josipa Rimac, članica Predsjedništva HDZ –a. „ Danas nam nude neku Novu Hrvatsku. Pa mi imamo svoju Hrvatsku koju je stvorio predsjednik Tuđman i nju želimo izgrađivati“, kazala je Josipa Rimac. Goran Pauk je istaknuo kako je vrijeme za krupne političke promjene te da je Kolinda Grabar Kitarović prava osoba koja će ih iznijeti na tragu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana , štiteći osnovne vrijednosti kao što su obitelj, vjera i prava hrvatskih branitelja. Ante Kulušić, najavljen kao Kula, kritizirao je aktualnu vlast da zatvara ljude koji drukčije misle i da se s neistomišljenicima obračunava kao u doba komunizma.

Iz kategorije: Vijesti