Datum objave: 07. Prosinac 2014

Donacija Rotary kluba teško bolesnom Anti došla u pravi čas jer hitno mora na operaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Davor Slamić, predsjednik Rotary kluba Šibenik uručio je teško bolesnom 14 – godišnjaku Anti Mučiću iz Žaborića donaciju od 3 100 kuna koja je skupljena na Rotary plesu u subotu, 6. Prosinca, aukcijom dvaju adventskih aranžmana koje je taj dječak izradio unatoč svojoj bolesti koja mu otežava motoriku ruku i nogu.

 

On i njegova samohrana majka Zdravka bili su presretni na toj pomoći, pogotovu zbog toga što je prepoznat Antin trud i njegova volja da unatoč teškoj bolesti bude kreativan i da prodajom aranžmana „podeblja“ siromašni kućni budžet. Ta im je pomoć stigla u pravi čas jer je Anti ovih dana otkriven novi tumor na mozgu, istina manji po opsegu i na mjestu koje nije toliko opasno, ali ga mora odmah ukloniti pa je danas otputovao u Zagreb na operaciju. „ Nije mi bilo lako dana su mi mama i ujak kazali da moram ponovno na operaciju. Pustija sam kratko suzu, ali onda sam zapjevao Cocinu Hajdukovu bilu. Kukavice se predaju, a ja to nisam“, kazao nam je taj hrabri dječak. Ne boji se toliko operacije koliko toga da mu ne bude puno lošije, kao nakon prve operacije, kada nije mogao ni govoriti ni kretati se ni držati žlicu u ruci.

Ponosan sam što sam upoznao Antu i što smo mu pomogli jer sad vidim da je to zaista bilo ispravno. Njegova me hrabrost i razboritost oduševila“, kazao nam je Davor Slamić.

 

U zajedničkoj akciji portala Šibenik News i radio Šibenika uspjeli smo prodati svih sedam advetskih aranžmana koje je Ante izradio. Planirao ih je napraviti još, ali ga je prekinuo hitni odlazak na operaciju. Najavljuje nove kreativne uradke za Uskrs.

Svi koji žene pomoći Anti Mučiću i njegovoj majci mogu novačnu donaciju uplatiti  u Splitskoj banci. IBAN  HR 94 2330 0033 2014 78646 , račun: 4035 145 0000 na ime Mučić Zdravka, Rukavac 10, Žaborić, 22 010 Žaborić - Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3