Datum objave: 07. Studeni 2014

Vodički antifašisti:Priznanja za antifašizam i zastupnicima SDP -a i HNS-a

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog iznimno velikog interesa javnosti izložba "Vodice u II. svjetskom ratu, 1941.-1944.", koja je postavljena u povodu 70 godina od oslobođenja grada Vodica i vodičkog kraja u II. sv. ratu, ostaje otvorena do kraja ovog tjedna, priopćili su i u vodičke Udruge antifašističkih boraca i antifašista.

 

Zadnjeg dana izložbe svim javnim promicateljima antifašističkih stremljenja u Vodicama, nositeljima partizanske spomenice 1941 i ostalim živim sudionicima NOB-e iz Vodica te svim živim sudionicima zbjega u El. Shatu i ostalim još uvijek živim logorašima Molata, kao i logorašima u Njemačkim, Talijanskih logora i logorima i zatvorima tzv. NDH bit će podijeljena priznanja po odluci Glavnog odbora UABA- grada Vodica. Priznanja su dodijeljena i dr. sc. Ivi Josipoviću, predsjedniku RH te Stjepanu Mesiću, predsjedniku i tajniku udruga UABA općine Tisno, ali i svim dosadašnjim saborskim zastupnicima SDP-ea i HNS-a iz Šibensko – kninske županije.

 

Inače, izložbu je do sada posjetilo oko 800 posjetitelja, a svi odštampani plakati i katalozi nestali su za dva dana, tako da će biti potrebno doštampati kompletnu ediciju. "O potrebi ovakvih i sličnih izložbi, govori i podatak, da je informaciju o izložbi i članak o izložbi otvaran na lokalno portalu isto, oba članaka cca 800 puta, što je duplo veći broj od prosječnog čitanja vijesti na tom portalu“, kaže Josip Zanze predsjednik te udruge.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti