Datum objave: 25. Listopad 2014

Pacijenti i liječnici u Solarisu danas istrčali počasne krugove za prevenciju od reumatskih bolesti

Diana Ferić
Diana Ferić

Zvuči kontradiktorno , ali je uspjelo - reumatski bolesnici koje muče tegobe s kostima i mišićima poveli su danas u Solarisu prvi Reumatlon, utrku koja je povezala pacijente, liječnike i medicinsko osoblje u zajedničkoj akciji cilj koje je ukazati da je za liječenje reumatskih bolesti nužna fizička aktivnost i kretanje. K zajedničkom cilju koji je ujedno bio i start ispred hotela Ivan krenulo je oko 200 sudionika te utrke koja je održana u sklopu Reumatološkog kongresa koji se održava u Solarisu. „ Krenite vi prvi u ovu utrku jer ona je zbog Vas“ kazala je na početku prof. dr. sc. Đurđica Babić-Naglić, predsjednica Hrvatskog reumatološkog društva.
Neki su trčali, a neki samo pješačili što nije umanjilo vrijednost sudjelovanja u toj akciji jer ona nije imala natjecateljski nego edukativni značaj i povezala je sve one koji sudjeluju u liječenju i prevenciji reumatskih bolesti, kako je kazao dr. sc. Miroslav Mayer, reumatolog KBC Rebro, jedan od organizatora.

Akciji su se organizirano priključili reumatski bolesnici iz Zadra te članovi zagrebačke udruge Remisija koja okuplja oko 300 ljudi oboljelih od reumatskih bolesti, kako nam je kazao predsjednik Neno Horvat.
Iz Šibenika nije bilo puno sudionika, osim nekoliko liječnika.
Na kraju će biti podijeljen i simbolične nagrade no važna je, kaže dr Mayer, poruka koju smo odaslali, a to je da se ne smijemo prepustiti sjedilačkom načinu života i da je nužno kretati se dnevno barem pola sata jer to ne najviše što možemo učiniti u prevenciji reumatskih bolesti koje su na visokom mjestu na ljestvici smrtonosnih bolesti.

 

Iz kategorije: Vijesti