Datum objave: 23. Listopad 2014

Vijećnik Periša:Sponzoriraju li gradska poduzeća sport po stranačkim kriterijima i osobnoj preferenciji?

Diana Ferić
Diana Ferić

Aktualna gradska uprava još nije utvrdila kriterije za dodjelu proračunskog novca sportskim klubovima i udrugama, upozorio je i na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Neven Periša iz HNS, kojemu je to bila posljednja sjednice jer je mandat aktivirao Petar Baranović .„ To pitanje sam već nekoliko puta postavio, a ništa se nije dogodilo. Moje strpljenje je pri kraju. Zanima me i po kojim kriterija gradske tvrtke daju donacije sportskim klubovima , po stranačkim kriterijima ili po tomu sviđa li im s netko ili ne. Ženski košarkaški klub Šibenik primjerice, od nekih ne može dobiti sponzorstvo, a riječ je o mladim djevojkama, koje zdušno treniraju i natječu se“, kazao je Periša, a zanimalo ga je i što je s najavljenim donacijama zagrebačke banke.

Gradonačelnik Burić mu je odgovorio kako sadašnja gradska vlast neće dopustiti da se proizvoljno dodjeljuje novac sportskim klubovima kao ni to da se ne troši točno za ono za što je namijenjen te da se i dalje radi na kriterijima.“ Razgovaramo o tome i radimo na tome. Nema šanse više da Grad po krinkom financiranja sportskih klubova i omladinskih pogona plaća račune za pojedenu janjetinu u Torcidi ili nekom drugom restoranu. Svaka plaćena lipa imat će svoj trag“, odlučno je ustvrdio gradonačelnik Burić. Dodao je i kako je cilj gradske vlasti da troškove treniranja što manje snose roditelji djece koja su gradskim klubovima.

Senka Ramljak, pročelnica Upravnog odjela za financije  je pojasnila da ugovoreno sponzorstvo Zagrebačke banke za sportske klubove kasni zbog njihove unutarnje reorganizacije, a što se tiče utvrđivanja kriterija za dodjelu proračunskog novca dogovara se o tome sa gradskom Zajednicom sporta koja je poslala svoj prijedlog, a održana su do sada tri radna sastanka.

Iz kategorije: Vijesti