Datum objave: 06. Listopad 2014

Umro Petar Stošić Bubić, „najvjerniji“ igrač HNK Šibenika, komemoracije nema

Umro Petar Stošić Bubić, „najvjerniji“ igrač HNK Šibenika, komemoracije nema
Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati  nogometaš  HNK Šibenik i zaljubljenik u nogomet Petar Stošić Bubić umro je u 82. Godini. Ostat će  zapamćen i kao nogometaš koji je vrlo dugo, ako ne i najviše godina proveo u dresu Šibenika, čak  18 godina. Za taj klub odigrao je čak oko 700  utakmica i postigao 650 zgoditaka, a samo je jednom u 18 godina bio isključen iz igre.  Jedan je i od najzaslužnijih ljudi  za formiranje drugog šibenskog nogometnog kluba, NK  „Metalac“, koji je  osnovan kao TEF-ov, tvornički klub. U vrijeme kada je on bio trener  u tom klubu „Metalac“ je znao i pobjeđivati nogometaše Šibenika.

 

Petar Stošić Bubić je za Šibenik prvi put zaigrao 1948. godina u utakmici protiv druge ekipe splitskog Hajduka kada su ih i pobijedili s  3 : 2.

 

„ Igrao je desno krilo i bio je standardni prvotimac. Iznad svega  je bio spretan i brz, ai i skroman igrač i skroman i dobar čovjek te veliki zaljubljenik u nogomet“, kaže još nekoliko živućih najstarijih nogometaša  Šibenika koji su  s njim počeli igrali nogomet,  a  tako o njemu govore i mlađi koje je trenirao .

 

Pokop Petra  Stošića Bubić je u 16 sati na groblju Gospe od Pomišljaja u Bilicama. Unatoč njegovim zaslugama  u šibenskom nogometu i obama klubovima  komemoracija u  spomen na njega  u Šibeniku nije predviđena.

 
 
 
 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti