Datum objave: 01. Listopad 2014

Više od 10 000 ljudi na večernjim događanjima na tvrđavi svetog Mihovila ovog ljeta

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncertom obitelji Dedić, koji je održan u ponedjeljak na an grada i blagdan svetog Mihovila, završena je prva sezona ljetne pozornice tvrđave sv. Mihovila. Revitalizirana tvrđava sv. Mihovila i ljetna pozornica s 1077 mjesta orijentiranih prema moru otvorena je 7. lipnja ove godine.

Jedinstveni spoj kulturno-povijesne baštine i ljetne pozornice kao platforme za organizaciju različitih vrhunskih glazbeno-scenskih događaja privukli više od 10 000 posjetitelja na ukupno 11 večernjih događanja, priopćili su iz Odjela za upravljanje fortifikcijskim sustavom  grada Šibenika.

Na tvrđavi sv. Mihovila su nastupila vrhunska svjetska i domaća imena iz svijeta glazbene i scenske umjetnosti (Maksim Mrvica, Josipa Lisac, sopranistice Valentina Fijačko i Ivana Lazar te mezzosporanistica Helena Lucić Šego, baletni ansambl HNK Split, šibensko pjevačko društvo Kolo i orkestar OS RH, Thievery Corporation, 2Cellos, Ansambl narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO, The National, Nouvelle Vague, Natali Dizdar i obitelj Dedić) te pozicionirali tvrđavu sv. Mihovila kao jednu od najprestižnijih pozornica u regiji i mjesto nezaboravnih doživljaja kako za stranu tako i za domaću publiku.

Tvrđava sv. Mihovila postala je prepoznatljivi spomenik kulturne baštine u najužoj gradskoj jezgri, svakodnevno dostupan posjetiteljima i mjesto koje promovira kulturni turizam organizacijom različitih kulturnih, glazbenih i scenskih događanja te time značajno doprinosi kvaliteti destinacije grada Šibenika. Posjetitelji na tvrđavi sv. Mihovila upijaju duh srednjovjekovnog Šibenika i njegove turbulentne prošlosti, uživaju u ljepoti panoramskog pogleda na grad i okolicu i upisuju u duhovnu memoriju nove doživljaje glazbenih i scenskih izvedbi renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika na jedinstvenoj ljetnoj pozornici.

Od 7. lipnja 2014. godine tvrđavu sv. Mihovila tijekom dnevnog radnog vremena posjetilo je oko 90 000 posjetitelja, a 95 posto posjetitelja bili su inozemni turisti. Ove godine ta je tvrđava uprihodovala oko 2,7 milijuna kuna.
Tvrđava sv. Mihovila ostati će otvorena za dnevne posjete tokom cijele zime kako bi obogatila turističku ponudu grada Šibenika u izvansezonskim mjesecima.
 

 

Iz kategorije: Vijesti