Četvrtak, 25 Rujan 2014 13:22

Ivan Klarin: „Gradonačelnik Burić brani počinjenje kaznenih djela Josipe Rimac“

Napisao/la: 
Ivan Klarin: „Gradonačelnik Burić brani počinjenje kaznenih djela Josipe Rimac“

Ivan Klarin, saborski zastupnik SDP-a i načelnik Općine Tisno priopćenjem je reagirao na današnju izjavu Željka Burića, gradonačelnika Šibenika, izrečenu na  sjednici Gradskog vijeća grada Šibenika da je „onečišćenje vode pokazalo loš odnos države prema državnom problemu“.  „Gradonačelnik Burić svrstao se u grupu lokalnih hadezeovaca koji svjesno brane eklatantno počinjenje kaznenih djela od strane njihove stranačke kolegice, gospođe Josipe Rimac“, smatra Klarin te naglašava kako bi Željko Burić kao gradonačelnik najvećeg grada Šibensko-kninske županije, trebao bi biti svjestan pravomoćne presude Županijskog suda u Šibeniku te bi je kao izabrani gradonačelnik trebao i poštivati.  

„U ugovoru sklopljenom između Grada Knina i tvrtke DIV d.o.o. jasno stoji da će se obzirom na cijenu zemljišta ostvarenu ispod procijenjene vrijednosti, te s obzirom na oslobođenje od plaćanja komunalnog doprinosa tvrtke DIV, ta sredstva utrošiti na pročiščivač otpadnih voda navedene tvornice. Javno pozivam gradonačelnika Burića da pozove tvrtku DIV na poštivanje ugovorne obveze ili da vrati sredstva za koja je ovim ugovorom direktno oštećen proračun Grada Knina,“stoji u Klarinovom priopćenju.

„Gradonačelnik Burić pokazao je da vodi nevjerodostojnu politiku, štiteći svoje stranačke kolege koji osim što ne poštuju pravomoćne presude, ne prezaju svojim odlukama raditi na štetu lokalnih proračuna“, zaključuje Klarin svoje priopćenje.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!