Datum objave: 22. Rujan 2014

Program središnje proslave 23. obljetnice Rujanskog rata

Program središnje proslave 23. obljetnice Rujanskog rata
Nina Medić
Nina Medić

Središnja proslava obilježavanja 23. obljetnice Spomendana Rujanskog rata održat će se danas,u Šibeniku s početkom u 17 sati kada će izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom i izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnikom dr. Željkom Burićem skupa sa izaslanstvima udruga proisteklih iz Domovinskog rata položiti cvijeće i zapaliti svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

Poziv za polaganje vijenaca upućen je predstavnicima policije, vojske, HRM-e, Uredu državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji te političkim strankama.

Potom će se u 17.15 sati kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu održati komemoracija, nakon koje će u 17.45 sati okupljeni branitelji krenuti u mimohod prema tvrđavi svetog Mihovila (Ulicom Stjepana Radića do Poljane).

Predviđeni dolazak branitelja na tvrđavu sv. Mihovila je u 18.30 sati kada će biti snimljena milenijska fotografija.

Kulturno zabavni program na tvrđavi svetog Mihovila počet će u 19 sati. U programu će nastupiti KUD Kljaci, Klape: Bunari, Mela, More, Skradinke i Adriaticum.

 

FOTO: šibensko-kninska županija.hr

Iz kategorije: Vijesti