Datum objave: 19. Rujan 2014

Sljedeći tjedan Šibensko-kninska policija organizira 'Tjedan otvorenih vrata'

Nina Medić
Nina Medić

Policijska uprava Šibensko-kninska organizira „Tjedan otvorenih vrata“ za djecu predškolske dobi povodom Dana policije koji se obilježava 29. Rujna. Tjedan otvorenih vrata počinje u Policijskoj postaji Drniš u ponedjeljak 22. rujna, zatim u Vodicama 23. rujna te u Policijskoj postaji Šibenik, 24. rujna i u Policijskoj postaji Knin 26. rujna, kao i u sjedištu Policijske uprave.

Cilj "Tjedna otvorenih vrata" je upoznavanje djece s načinom i djelokrugom rada policije kako bi djeca u što ranijoj dobi prihvatili policajca kao „prijatelja-pomagača“, ističu u policiji.

Stoga će tom prilikom djeca predškolske dobi u prostorijama policije, uz neposredan kontakt s policijskim službenicima, na neposredan i slikoviti način, prilagođen njihovoj dobi, usvojili znanja o ulozi policije kao službe u zaštiti građana.

Osim toga, djeci će se prilikom posjeta, između ostaloga, posebno skrenuti pozornost što napraviti u slučajevima pronalaska nepoznatih i na prvi pogled interesantnih predmeta, a posebno u slučajevima pronalaska oružja i streljiva ili u slučaju zatjecanja u društvu nepoznatih osoba, kao i o učenju osnovama pravila ponašanja u prometu. 

Iz kategorije: Vijesti