Datum objave: 19. Rujan 2014

Predsjednik Josipović u posjetu Primoštenu: "Općina Primošten ima što za pokazati"

Nina Medić
Nina Medić

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske posjetio je danas Općinu Primošten povodom 60. obljetnice osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Primošten, a priliku je iskoristio da se malo pobliže upozna i s radom Općine Primošten.

Današnji posjet predsjednika Josipovića Primoštenu tako je zapravo imao više promidžbenu funkciju kao dio njegove predizborne kampanje za predsjedničke izbore nego neku sadržajnu i sustavnu funkciju.

Nakon kratkog fotografiranja i riječi dobrodošlice ispred Vatrogasnog doma gdje su ga dočekali i dobrodošlicu poželjeli Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten i Josip Jadrijević,  Predsjednik DVD „Primošten“, predsjednik je obišao Zdravstvenu stanicu u Primoštenu te potom višenamjenski objekt polivalentne zgrade „TRN“ u kojoj su smještene uredske prostorije Općine Primošten i prostori„Bucavca“ d.o.o., Primošten odvodnje „d.o.o.; Dječjih vrtića Općine Primošten DV „Bosiljak“ te prostor čitaonice i knjižnice “Ante Starčević 1912.“

„U Primošten sam danas došao da, kao prvo, zajedno proslavimo i da čestitam 60 godine Dobrovoljnog vatrogasnog društva i da se upoznam s radom lokalne samouprave u Primoštenu koja je vrlo uspješna i koja ostvaruje vrlo dobre rezultate. Radi se nova ambulanta, općina bilježi porast broja turista i to je zaista nešto što mogu pokazati i čime se mogu pohvaliti. Vrlo mi je drago čuti da postoje i daljnji razvojni planovi i u turizmu i u infrastrukturi koji će omogućiti kvalitetan život građanima Primoštena“, kazao je predsjednik Josipović.

Stipe Petrina novinarima je otkrio kako je s predsjednikom smo razgovarao o tome može li se uspješan model Općine Primošten preslikati šire. „Razlog njegova posjeta je isključivo godišnjica osnivanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a predsjednik je iskoristio priliku i da se upozna s radom naše općine. Svaka pohvala nam je dobrodošla jer daje priznanje za naš rad“, zaključio je Petrina.

Iz kategorije: Vijesti