Datum objave: 17. Rujan 2014

Kreativni posjet mališana iz Gradskih vrtića tvrđavi sv. Mihovila povodom skorog Dana grada

Nina Medić
Nina Medić

Djeca iz Gradskih dječjih vrtića Varoš, Građa i Ljubica danas su obišli danas Tvrđavu sv. Mihovila u sklopu projekta grada Šibenika povodom skorog obilježavanja Dana grada i blagdana sv. Mihovila.

Mališani su s odgojiteljima, roditeljima i članovima stručno-razvojne službe, obišli tvrđavu sv. Mihovila uz pratnju stručnog vodiča i voditeljicu Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava Goranu Barišić Bačelić.

U sklopu obilaska organizirana je i likovna radionica, crtanje na temu: Život na tvrđavi u prošlosti. Djeca su crtala olovkama, a svoje će radove u vrtićima dovršavati flomasterima kako bi ih pripremila za javnu izložbu koja će se otvoriti u podzemnim prostorijama tvrđave upravo na Dan grada i blagdan sv. Mihovila u ponedjeljak 29. rujna.

Izložbu dječjih radova, na Tvrđavi sv. Mihovila, postavit će gospođa Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih pri Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorić i Gorana Barišić Bačelić.  Stoga su svi pozvani da u što većem broju obiđu izložbu te daju podršku malim umjetnicima jer je na Dan grada Šibenika i blagdan sv. Mihovila 29. rujna ulaz na tvrđavu slobodan za sve posjetitelje od 9 do 18:30 sati.

Iako je radno vrijeme tvrđave u rujnu svaki dan od 9 do 21 sat, na Dan grada tvrđava svoja vrata za dnevne obilaske zatvara nešto ranije zbog priprema za veliki koncert šibenske glazbene obitelji Dedić koji počinje u 20 sati.

Iz kategorije: Vijesti