Datum objave: 17. Rujan 2014

FOTO: Trg Republike poprima novo lice- priprema se set za snimanje "Igre prijestolja"

Nina Medić
Nina Medić

Pripreme za snimanje svjetski popularne HBO-ove serije 'Igra prijestolja' u Šibeniku od jutros su u punom jeku. Trg Republike Hrvatske ispred katedrale polako mijenja svoju vizuru i postaje dio srednjovjekovne kulise "Igre prijestolja".

I dok turisti bezbrižno šetaju po gradu fotografirajući katedralu, ekipa iz Embassy filmsa prevozi razne rekvizite iz kamiona parkiranog podno stepenica katedrale sv. Jakova. Na okolnim zgradama postavljeni su novi prozori, a kod restorana Pelegrini postavljena je i imitacija kamenog zida."Što se to ovdje događa?", zapitkivali su oni znatiželjniji turisti, a kada smo im pojasnili da će Šibenik sutra postati kulisa za svjetski poznatu seriju, gledali su nas u čudu ne znajući o čemu se radi. "Onda ćemo svakako pogledati sljedeću sezonu i tražiti poznate prizore", kazala nam je jedna skupina turista iz Francuske.

Snimanje počinje sutra, a osim Trga Republike, kadrove iz Šibenika koji će obići svijet, upotpunit će i tvrđava sv. Ivana. Kako su na rekli iz Embassy filmsa, snimanje u Šibeniku trajati će oko šest dana,  u ulozi statista naći će se i oko 200 njih koji su izabrani na castingu u Šibeniku, a jedan od njih je i Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Napomenimo kako je zbog potreba snimanja i prijevoza opreme zatvoren dio parkinga na šibenskoj rivi, a sljedeće tri dana parkiranje neće biti moguće ni na Šubićevcu ispod podvožnjaka.

Iz kategorije: Vijesti