Datum objave: 16. Rujan 2014

Tvrtka iz Slavonskog Broda uskoro počinje s radovima na sanaciji bivšeg kina Odeon

Nina Medić
Nina Medić

Radove na statičkoj sanaciji bivšeg kina Odeon u Šibeniku izvodit će tvrtka Sitolor iz Slavonskog Broda, o čemu je danas potpisan ugovor između Marka Brajkovića, direktora  tvrtke i Željka Burića, gradonačelnika Grada Šibenika. Radovi počinju krajem ovog mjeseca, a uključuju radove na sanaciji temelja, stupova, greda, stropa, te završnih radova uz kontrolu izvedenih radova i ugrađenih materijala. Ukupna vrijednost radova je sveukupno 1.5 milijuna kuna,  izvođač se ugovorom obvezao radove na statičkoj sanaciji dovršiti u roku od 60 dana.

„Kino Odeon važna je karika u lancu šibenske kulturno-turističke ponude; pored polivalentne dvorane namijenjene održavanju kino- i kazališnih predstava,  kulturno-glazbenih događanja, dvorana će biti u funkciji kongresnog turizma, što će pak izravno utjecati na razvoj hotelskih kapaciteta u gradu.“, kazao je gradonačelnik Burić, te dodao: „Ne odustajemo od mogućnosti da „povučemo“ EU sredstva za dovršetak projekta, no ukoliko u tome i ne uspijemo, s projektom idemo korak po korak, odnosno fazno, a dovršit ćemo ga u mandatu ove gradske vlasti.“

Podsjetimo, nakon radova na demontaži i rušenju obloga i opreme utvrđeno je kako treba sanirati konstruktivne elemente zgrade. Projekt statičke sanacije objekta izrađen je nakon geomehaničke i statičke analize objekta, a izrađena je i revizija Glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije ex kina Odeon u polivalentnu dvoranu. Grad Šibenik u Proračunu za 2014. godinu ima osiguranih 2,2 milijuna kuna, uključivo 700 tisuća kuna Ministarstva kulture.

Iz kategorije: Vijesti