Datum objave: 15. Rujan 2014

Voda sigurna za piće, ali tek nakon prokuhavanja

Nina Medić
Nina Medić

Voda u Šibensko-kninskoj županiji je ponovno sigurna za piće, ali je prije konzumacija potrebno prokuhati. Naime, zbog smanjene potrošnje zadnja četiri dana voda je sada zamućena te će je naredna dva do tri dana biti potrebno prokuhavati, priopćili su to na današnjoj izvanrednoj press konferenciji Suzi Vatavuk, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i Goran Pauk, Šibensko-kninski župan.

„Dobili smo rezultate analize iz Zagreba i sve je u redu. Nalazi su negativni na metale, organski otpad, deterdžente, pesticide i ugljikovodike“, kazao je župan Pauk te dodao kako je priča o onečišćenju vode na šibenskom području time završena. Zahvalio se svim nadležnim službama koje su bile uključene u rješavanje problema te građanima na razumijevanju.

„Zadovoljan san svim učinjenim, ali i uvažavam primjedbe o nedostatku informacija. Ovo nam je škola da u budućnosti moramo ozbiljno pristupiti rješavanju ovakvih situacija. Također, ovom prilikom uputio bih apel Vladi i nadležnim Ministarstvima da poduzmu akcije u vezi sa sanacijom industrijskih pogona kao što su DIV, TEF i Ivanal u Lozovcu da bi u budućnosti umanjili šanse da dođe do ovakvih situacija.“

Što se tiče objašnjenja o tome kako je do zagađenja došlo, župan Pauk je kazao kako smatra da to nije njegov dio posla: „Neman pod sobom Vodovod niti se bavim komunalnom djelatnošću“, kazao je župan te uputio novinare da odgovore traže od policija koja slučaj istražuje i Vodovoda koji bi se trebali brinuti o tome da građani na raspolaganju imaju pitku vodu.

Iz kategorije: Vijesti