Datum objave: 12. Rujan 2014

Tribunj i Vodice traže proglašenje elementarne nepogode:Najavljene nove oborine

Nina Medić
Nina Medić

Grad Vodice i Općina Tribunj, mjesta u kojima su jučerašnje obilne kiše izazvale najveće probleme, uputit će, kako doznajemo od Branke Juričev Martinčev, gradonačelnice Vodica, prijedlog prema Šibensko-kninskoj županiji za proglašenjem elementarne nepogode.

„Kolika je točno šteta nastala u Vodicama u ovom trenutku ne mogu točno reći, ali znam da su vatrogasci zaprimili preko 250 dojava građana Vodica tijekom jučerašnjeg dana. Poplavljene su kuće, a mnogi građani su i sami ispumpavali vodu iz svojih domova pogođenih poplavama. Također, asfalt je u nekim dijelovima grada popucao, a u jednom dječjem vrtiću podigao se parket te se već radi na njegovoj sanaciji kako bi se djeca što prije mogla vratiti u vrtić“, kazala nam je Branka Juričev Martinčev.

Vodičani su jučer popodne počeli postavljati zečje nasipe, s obzirom da je za danas popodne najavljeno novo nevrijeme s oborinama. „Učinili smo sve što možemo u ovom trenutku, postavili nasipe kako bi preusmjerili vodu, ukoliko bude novih oborina. U postavljanju nasipa sudjeluju mnogi volonteri, branitelji i pripadnici Torcide, a nasip je postavljen na najkritičnijim točkama tako da mislim da smo spremni“, napominje gradonačelnica Juričev Martinčev.

U Vodicama je trenutno i Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, koji se brine održati situaciju pod kontrolom. „Komunalne službe su na terenu u Vodicama, postavljaju nasipe, saniraju štete jer se očekuje novo pogoršanje vremena. Inače jučer smo najviše intervencija imali na vodičkom području, oko 250, zatim na području Tribunja, oko 60 te još 100-tinjak u ostalim dijelovima Šibensko-kninske županije,“ kazao je Dukić.

Prema podacima županijskoga portala "Šibenik meteo" jučer su na području Vodica pale rekordne količine oborina i to prema njihovim mjernim stanicama: Vodice istok 181 litara a Vodice zapad čak 247 litara kiše.

Portal Crometeo javlja kako je večeras u srednjoj Dalmaciji moguća pojava ciklonalne plime koja bi uz jak lebić mogla preplaviti niže dijelove obale.

Na Jadranu promjenjivo, ponegdje uz prolaznu kišu ili pljusak, a navečer i u noći novo jače naoblačenje s izraženijom kišom, pljuskovima i grmljavinom. 

Iz kategorije: Vijesti