Datum objave: 10. Rujan 2014

Oduševljeni posjetitelji Šibenskog kazališta pjevali i plesali na pozornici

Nina Medić
Nina Medić

 Nekoliko stotina posjetitelja prošlo je kroz  zgradu HNK  Šibenik proteklih mjesec dana  koliko je bila otvorena turistima i građanima, priopćili su  iz šibenskog kazališta. Istina, ne iznose precizne brojke, ali navode da su reakcije više nego pozitivne. Naime, zgrada šibenskog kazališta  bila je  prvi put otvorena posjetiteljima kao jedan od kulturnih spomenika.

 „Sa zadovoljstvom možemo izvijestiti da je reakcija nekoliko stotina posjetitelja i više nego pozitivna Zgradu smo držali otvorenom od  8. kolovoza do 6. rujna 2014. i naše su službe zabilježile dolaske kako inozemnih /Francuzi, Njemci, Poljaci, Česi, Slovaci, Talijani  tako i domaćih posjetitelja“, priopćili su iz Šibenskog kazališta

Većina posjetitelja znatiželjno je razgledavala zgradu i fotografirala, a neki od njih su na pozornici kazališta i zapjevali te zaplesali balet. Bilo je i onih koji su se okušali u držanju govora dok je ravnatelja iz njemačkog kazališta zanimalo kakve su tehničke mogućnosti.

U HNK Šibenik planiraju u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Šibenika, agencijama, školama i gradskom upravom napraviti operativni plan organiziranog grupnog dovođenja turista i učenika tijekom cijele godine a ne samo za vrijeme ljetne turističke sezone.

Iz kategorije: Vijesti