Datum objave: 09. Rujan 2014

Danijel Mileta: Vrtić na Jamnjaku mora početi s radom sljedeću školsku godinu

Nina Medić
Nina Medić

Počeli su radovi na uređenju unutarnjeg prostora u objektu budućeg vrtića Jamnjak na području Gradske četvrti Šubićevac. Ugovorena je faza izvođenja radova unutarnjeg uređenja  koja uključuje radove završno do opreme vrtića, a njome nisu obuhvaćeni radovi na uređenju okoliša.

"Izradili smo troškovnik kompletnog uređenja budućeg vrtića, kao i njegova okoliša. S obzirom da je riječ o iznosu od preko milijun i po kuna, odlučili smo se na fazno uređenje, te smo u ovoj proračunskoj godini počeli s uređenjem unutrašnjosti objekta. Ono što je najvažnije jest da smo i ovaj projekt posložili u realne financijske okvire i da ćemo ga dovršiti na zadovoljstvo mladih šibenskih obitelji i njihove djece koja će pohađati novi vrtić", kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

 

Sklopljeni ugovor uključuje završno uređenje stropova i zidova, kao i podova,  parketarskih radova, te uvođenje svih potrebnih instalacija (struja, voda  i sanitarije). Ugovorena cijena radova iznosi oko 550 tisuća kuna s PDV-om, a izvođač radova je Bučić gradnja d.o.o.

 

Nakon što se uredi unutrašnjost vrtića slijedi uređenje okoliša objekta koji bi trebao biti financiran proračunskim sredstvima u 2015.godina Prema postojećem projektu, okoliš vrtića, jednim svojim dijelom, bio bi dostupan za igru i djeci iz naselja u blizini budućeg vrtića.

Podsjetimo, Grad Šibenik je za objekt budućeg dječjeg vrtića dobio pravo korištenja i rekonstrukcije od Agencije za upravljanje državnom imovinom (današnji DUUDI), a tvrtka Šibenik gradnja d.o.o. je predala Gradu Šibeniku donaciju u radovima na objektu, čime je prvotno sanirana konstrukcija i krov istog, izrađen pokrov s termoizolacijom, postavljeni vanjski zatvori, izrađena termofasada i postavljeni oluci.

 

Iz kategorije: Vijesti