Datum objave: 09. Rujan 2014

Grad Šibenik će kapitalne investicije financirati kreditom Zagrebačke banke

Nina Medić
Nina Medić

Ponuda Zagrebačke banke odabrana je kao najpovoljnija za kredit od 20 milijuna kuna kojim bi se trebale, kako su priopćili iz Ureda gradonačelnika, financirati kapitalne investicije Grada Šibenika. Zagrebačka banka ponudila je efektivnu kamatnu stopu od 3,65 posto, a Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, kao odgovorna osoba naručitelja, donio je Odluku o odabiru upravo njihove ponude kao najpovoljnije nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave dugoročnog kredita.

Sredstva tog desetogodišnjeg kredita bit će namijenjena za podmirenje potraživanja INE d.d. prema TEF-u, odnosno obveze Grada Šibenika, definirane Nagodbom sklopljenom između Grada Šibenika, INE d.d. I TEF-a d.d. u travnju 2014, prema kojoj je Grad Šibenik dužan isplatiti INI d.d. 12,5 milijuna kuna do zaključno 31. listopada 2014.godine. Preostali dio kredita, odnosno 7,5 milijuna kuna, Grad Šibenik uložit će u ostale kapitalne projekte, među kojima i pokretanje Studija energetike u 2015.godine.

 

"Provedenim postupkom možemo biti zadovoljni iz više razloga.Na natječaj  su se javile renomirane banke, a zadovljni smo ponudom koju smo odabrali koja podrazumijevaefektivnu kamatnu stopu od 3,65 posto. To što su  ponude ispod 4 posto dale još tri banke u postupku dokaz je da postoji povjerenje banaka u stabilnost i poslovanje Grada Šibenika", kazala je Senka Ramljak, pročelnica Upravnog odijela za financije Grada Šibenika.

 

U roku za predaju pristiglo je šest ponuda i to Jadranske banke d.d. Šibenik, OTP banke hrvatska d.d., Zadar, Societe generale-Splitske banke d.d., Split, Erste&Steiermarkische banke d.d., Rijeka, Privredne banke Zagreb d.d., Zagrebi Zagrebačke banke d.d., Zagreb. Zagrebačka banka, koja je dostavila valjanu ponudu, odabrana je po kriteriju ponude s najnižom ukupnom cijenom kredita.

Iz kategorije: Vijesti