Datum objave: 09. Rujan 2014

Za nekoliko dana u Šibeniku počinje snimanje "Igre prijestolja": Izabrano oko 200 statista!

Nina Medić
Nina Medić

Snimanje svjetski popularne HBO-ove serije Igra prijestolja (Game of thrones) počinje za osam  dana u Šibeniku, a kako doznajemo u produkcijskoj kući Embassy films, u petoj sezoni serije naći će se i oko 200 statista sa castinga u Šibeniku.

„Snimanje će trajati šest dana, ali ne smijemo otkriti na kojim će se sve lokacijama u Šibeniku serija snimati“, kazao nam je Saša Pirolić iz Embassy films.

Ipak, zna se da je tvrđava sv. Ivana jedna od lokacija jer je na njoj već uređen pristupni put koji će olakšavati transport opreme za potrebe serije.

 „Sa castinga koji se u srpnju održao u Šibeniku izabrali smo 200-tinjak statista, a na našu odluku hoće li kandidati za statiste biti izabrani svakako je utjecalo što su zaokružili kod odgovora na pitanje o spremnosti na šišanje, brijanje i skidanje. Statisti će dobivati 240 kuna po dana,“otkrio je Pirolić.

Snimanje počinje već 17.rujna, a hoće li se u ulozi statista naći Željko Burić, gradonačelnik Šibenika i Danijel Mileta, njegov zamjenik, koji su se također prijavili za statiranje nismo uspjeli doznati. Šibenčanin koji će se zasigurno naći u nekom od kadrova popularne serije je svima znani Jere Labura koji već ponosno pokazuje svoju akreditaciju.

 
Iz kategorije: Vijesti