Datum objave: 09. Rujan 2014

Nacionalni park Krka pripremio još jedan program edukacije djece i mladih svih uzrasta

Diana Ferić
Diana Ferić

JU „Nacionalni park Krka“ uputila je poziv na suradnju ravnateljicama i ravnateljima svih vrtića te osnovnih i srednjih škola u Šibensko-kninskoj županiji da se uključe u Program predavanja i edukativnih radionica u školskoj godini 2014./2015. Koji svake godine organizira ta javna ustanova. Održavaju ih rukovoditelji i edukatori različitih struka u NP „Krka“ s ciljem da se djeci od najranijih dana pokaže kako prigrliti prirodu, živjeti u skladu s njenim zakonitostima, i na taj način sačuvati vodu, biljke, životinje i svjetsku biološku raznolikost.

 

Radionice za vrtiće su Mini čuvari prirode, 3R (Reduce, Reuse, Recycle) i Šišmiši.Za niže razrede osnovne škole to su također Mali čuvari prirode, 3R (Reduce, Reuse, Recycle), Šišmiši te Mala škola arheologije i Ekologija i tehnologija.

 

Predavanja i terenska nastava predviđeni su I za učenike viših razreda osnovnih škola i to Rimljani u našim krajevima, Životinjski svijet u NP „Krka“, Voda, Biljne zajednice u NP „Krka“, GIS – geoinformacijski sustav, Voda koja gradi slapove i Upravljanje nacionalnim parkovima., a jednako su zanimljive i teme za srednjoškolce kao što su Rimljani u našim krajevima, Životinjski svijet u NP „Krka“, Voda koja gradi slapove, GIS – geoinformacijski sustav, ali i Prihvat i prijevoz posjetitelja u NP „Krka“ te Strateško upravljanje nacionalnim parkom.
 

„Prigodnim aktivnostima s djecom i mladima na području Parka obilježavaju se i važni datumi, poput Dana voda, Dana planeta Zemlje, Dana biološke raznolikosti, Dana zaštite okoliša, Noći šišmiša i sl.. Pozdravljamo sve koji su nam ukazali povjerenje proteklih godina i s kojima redovito surađujemo te srdačno pozivamo one koji se još nisu uključili u program da nam se pridruže“, ističu u JU NP Krka.

 

Iz kategorije: Vijesti