Datum objave: 05. Rujan 2014

Tišnjanska oporba peticijom traži stavljanje izvan snage Odluke o prodaji Jazina

Nina Medić
Nina Medić

Predstavnici tišnjanske oporbe organizirali su potpisivanje peticije kojom traže da se odgodi prodaja zemljišta u uvali Jazina u Tisnom gdje se planira gradnja turističkih kapaciteta.

Peticijom su do sada prikupili 553 potpisa od mještana Tisnog. U samoj Općini Tisno stalno prebivalište ima oko 3000 stanovnika.

Peticijom traže ispunjene tri glavna zahtjeva; Stavljanje izvan snage Odluke o prodaji Jazina, koja, kako navode, nije izraz interesa mještana Tisnog i održavanje zbora građana o tom pitanju. Nadalje, traže jasno definiranje i prezentaciju projekata u koje će se uložiti novac dobiven prodajom zemljišta te jasno definiranje gdje će se i na koji način osigurati mjesna plaže za mještane i turiste, kao zamjenska za postojeću u uvali Jazina.

„Organizirali smo ovu peticiju kojom tražimo da se povuče Odluka o prodaji zemljišta, a tražimo i sazivanje zbora građana jer se zbog građana sazivao zbog mnogo manjih projekata. Prodaja zemljišta pogoduje samo investitorima, a još jedan problem je što nitko ne zna što će se točno graditi u uvali Jazina. Tražimo da se kroz ugovor o kupoprodaji naznači točna namjena zemljišta jer je trenutno na tom mjestu plaža koja puno znači za tišnjanski turizam“, kazala je na današnjoj press konferenciji Jelena Obratov, vijećnica HDZ-a Općinskog vijeća Općine Tisno.

Uz Jelenu Obratov, konferenciji su prisustvovali i Vuk Branko Vlajčić, povjerenik županijske podružnice Laburista, Denis Obratov, također predstavnik Laburista, Guido Frkić iz tišnjanskog HDZa i Svitlana Berak, također iz HDZ-a.

Svi su naglasili kako nisu tu da zastupaju stranku već mještane Općine Tisno koji su, kako kažu, pokazali svoj stav bez obzira na političko opredjeljenje.

„Mi nismo protiv prodaje zemljišta niti protiv otvaranja novih radnih mjesta, ali ne želimo da se dio Tisnog proda bez da njegovi stanovnici znaju u koje svrhe. Osim toga, nije poznato niti što će se napraviti s tim novcima od prodaje zemljišta“, naglasio je Vlajčić.

Potpise prikupljene peticijom su predali Općinskom vijeću te sada, kako kažu, red čelnicima Općine da preispitaju svoje stavove i u obzir uzmu mišljenja stanovnika Tisnog. Uz 553 potpisa stanovnika Tisnog, na peticiji je i 147 potpisa ljudi koji ljetuju u Tisnom i tamo imaju vikendice. 

Iz kategorije: Vijesti