Datum objave: 04. Rujan 2014

U školske klupe šibenskih osnovnih škola u ponedjeljak će sjesti 387 prvašića

Nina Medić
Nina Medić

Sljedeći ponedjeljak, 8. rujna,  u šibenske osnovne škole u prvi razred će krenuti ukupno 387 učenika, što je deset više nego prošle školske godine.

U Osnovnu školu Jurja Šižgorića krenuti će čak 22 prvašića više nego lani, a u OŠ Jurja Dalmatinca 17 više. Više prvašića biti će i u osnovnim školama Vidici(+9), Faust Vrančić (+3) i Petar Krešimir IV. (+2).

Nasuprot njima u Osnovnoj školi Brodarica biti će 16 prvašića manje nego lani, a u Osnovnoj školi Tina Ujevića 14 manje. Manje učenika u školskim klupama u prvom razredu biti će i u OŠ Meterize (-9), te Vrpolje (-4).

 

Grad Šibenik je za obnovu i nabavu imovine u osnovne škole kojima je osnivač iz proračuna izdvojio sredstva u iznosu od oko 1,2 milijuna kuna koja su raspoređena na temelju prijedloga škola te uvida u stanje školskih objekata i opreme.

Tako je u učionicama OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Vidici, OŠ Tina za izmjenu rasvjete potrošeno 66.375 kuna, dok su sanacija i uređenje učionice u P.Š.Perković (OŠ Vrpolje) koštali 32.100 kuna. U OŠ Juraj Šižgorić Grad je financirao nabavu i ugradnju zaštitnih mreža na prozorima, za što je potrošeno 25.650 kuna.

Novom uredskom opremom i namještajem opremljene su: OŠ Vrpolje, OŠ Jurja Dalmatinca, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Petra Krešimira IV, OŠ Brodarica, OŠ Vidici, a sveukupna vrijednost radova iznosila je 128.726 kuna.

Nabava sportske opreme za OŠ Brodarica, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Petra Krešimira IV, OŠ Tina Ujevića, OŠ Vidici,  OŠ Vrpolje koštala je 41.217 kuna, a sanacija krovova OŠ Vidici, OŠ Vrpolje i OŠ Fausta Vrančića 198.703 kuna.

Video-nadzor ugrađen je u OŠ Tina Ujevića za što je potrošeno 45.337 kuna. Sanacija vanjske fasade na OŠ Jurja Dalmatinca koštala je 159.781 kuna, a sanacija sanitarnih čvorova u OŠ Tina Ujevića, OŠ Jurja Šižgorića i OŠ  P.Krešimira IV, ukupno 349.041 kuna, dok je za sanaciju poda u OŠ Vidici osigurano 23.400 kuna.

 

FOTO: arhiva

             

Iz kategorije: Vijesti