Datum objave: 03. Rujan 2014

Šibenik domaćin Europskog simpozija o istraživanjima šišmiša

Nina Medić
Nina Medić

Europski simpozij o istraživanjima šišmiša, održava se ovih dana u šibenskom Solarisu, a na njemu sudjeluje više od 250 sudionika iz 32 svjetske države. Europski simpozij  počeo je 1.rujna i traje do petka, 5. rujna.

Simpozij organizira Hrvatsko biospeleološko društvo pod pokroviteljstvom Državnog zavoda za zaštitu prirode, a uz financijsku potporu Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Nacionalnog parka „Krka“ te ostalih sponzora.

Čak dvije od pet tema skupa (Konzervacijska Biologija i Šišmiši u Antropocenu) posvećene su zaštiti šišmiša. Šišmiši čine jednu od najugroženijih skupina sisavaca u Europi. Ovaj će simpozij omogućiti predstavljanje najnovijih znanstvenih spoznaja, budućih trendova te mjera zaštite kako bi se ova važna skupina životinja mogla održati i u budućnosti.

 

Sudionici simpozija će danas posjetiti Skradinski buk u Nacionalnom parku „Krka“. Od 6. do 10. rujna manja skupina znanstvenika koja je sudjelovala na XIII. Europskom simpoziju održat će radni skup u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u Skradinu s izletom u Miljacku II, špilju u kojoj je zabilježena najveća kolonija dugonogih šišmiša u Hrvatskoj.

Iz kategorije: Vijesti