Datum objave: 03. Rujan 2014

Kolovoz na šibenskom području: Privatni smještaj u centru grada bilježi najveći rast

Nina Medić
Nina Medić

Tijekom mjeseca kolovoza na šibenskom području najveći rast zabilježen je u segmentu privatnog smještaja i tu u užem području grada Šibenika gdje je ostvareno 69 posto više noćenja nego prošle godine u isto vrijeme. Zabilježen je i porast broja noćenja od pet posto u odnosu na isti mjesec lani, ukupno 319.494 u odnosu na 303.035  noćenja u 2013., te porast broja turista od 10 posto u odnosu na 2013.

„Segment privatnog smještaja ostvario je 90.703 noćenja u odnosu na lanjskih 85.653 uz povećanje od posto, uz napomenu kako u ovom segmentu najveće povećanje u relativnim i apsolutnim brojkama  bilježi uže područje grada Šibenika u kojem je ostvareno 12.815 noćenja u odnosu na lanjskih 7.593.  U istom razdoblju, na području koje pokriva TZ grada Šibenika, boravilo 10 posto turista više u odnosu na kolovoz 2013..“, kazao je Dino Karađole direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.

Hoteli i hosteli su ostvarili mali pomak od dva posto u broju noćenja, a najveće povećanje u postotku bilježi  Hotel Panorama koji je ostvario 1.957 noćenja u odnosu na lanjskih 1.293 noćenja a što je 58 posto više. Kampovi su ostvarili  osam posto više noćenja u odnosu na lani.

Sveukupno u prvih osam mjeseci 2014.godine na području Šibenika ostvareno je ukupno 879.079 noćenja u odnosu na lanjskih 858.191   a što je 2,5 posto više. Hoteli i hosteli su ostvarili 5 posto noćenja više nego lani, uz najveće najveće povećanje u postotku Hotela Panorama koji je ostvario 8.322 noćenja u odnosu na lanjskih 6.273.  Najviše noćenja u prvih osam mjeseci na području Šibenika ostvarili su državljani Njemačke ,Francuske i Slovenije.

Ovim brojkama više je nego zadovoljan Željko Burić, gradonačelnik Šibenika koji ističe kako uzlazni turistički trend u Šibeniku više nitko ne može zaustaviti: „Ovi pozitivni šibenski turistički rezultati, u godini u kojoj su prognoze za sezonu bile obeshrabrujuće, zajednički su uspjeh turističkih djelatnika,  djelatnika u kulturi, mladih ljudi koji su nam pomogli kreirati brojna događanja u gradu, organizatora brojnih festivala, koncerata, ali građana koji su se, bilo kroz Raspršeni hotel, bilo samostalno, odlučili priključiti novom šibenskom turističkom ruhu. Naravno da da je to tek početak, ali jedan uspješan početak koji ćemo iz godine u godinu nadograđivati; kroz valorizaciju naše kulturno-povijesne baštine, preko poticanja novih turističkih investicija koje su u tijeku, ali i onih u najavi, do novih sadržaja za goste i turiste našega grada. Taj uzlazni trend više nitko neće moći zaustaviti.“, kazao jegradonačelnik Burić.

Iz kategorije: Vijesti