Datum objave: 02. Rujan 2014

Uhićen dvojac koji je tijekom srpnja i kolovoza raspačavao drogu po Betini

Nina Medić
Nina Medić

34-godišnjak iz Splita i 20-godišnjakinja iz Betine  osumnjičeni su za ukupno 15 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanje trošenje droga.

Kako javlja policija, 20-godišnji mladić  iz Betine je 31. kolovoza u večernjim satima u Betini policijskim službenicima, koji su postupali po ranije prikupljenim saznanjima, dobrovoljno predao 2.4 grama marihuane. Policija je utvrdila da  je droga predana toga dana kupljena od osumnjičenog 34-godišnjaka.

Daljnjim postupanjem šibenske policije, osumnjičeni 34-godišnjak je 1. rujna u ranim jutarnjim satima u Betini dobrovoljno predao 21 gram amfetamina, nakon čega su po nalogu Županijskog suda u Šibeniku, pretražena obiteljska kuće u Betini koju je koristio osumnjičenik. Tom prilikom službeni pas za detekciju droga je pronašao digitalnu vagu s tragovima droge.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 34-godišnjak i 20-godišnjakinja tijekom srpnja i kolovoza na području Betine u više navrata prodavali i omogućavali trošenje droga konzumentima s tog područja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko-kninske, a protiv 20-godišnjaka iz Betine je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o suzbijanju zlouporabe droga. 

Iz kategorije: Vijesti