Datum objave: 30. Kolovoz 2014

U idiličnom ambijentu na rijeci Krki u Kninu održan deveti Festival ruralne kulture

Nina Medić
Nina Medić

Danas je u prekrasnom, idiličnom ambijentu kod Ekološko informativnog centra uz rijeku Krku u Kninu održan deveti po redu FRK – Festival ruralne kulture u organizaciji kninske Ekološke udruge Krka, izvještava portal huknet.

Festival je počeo u 10 sati edukativnim ekološkim radionicama Nacionalnog parka Krka i Udruge Čarobni svijet te sajmom domaćih proizvoda. Također, od samog jutra na sajmu su odganizirane radionice tkanja i izrade predmeta od gline koje je organizirala udruga Naše ognjište Knin i udruga Prospero Gračac.

Od 12 sati organizirana je i vožnja biciklom i šetnja novom pješačko- biciklističkom stazom na Marunuši, zatim safari spust kajakom, kanuom i raft čamcem na rijeci Krki. Posjetitelji su se mogli okušati i u alpinističkom penjanju, jahanju magaraca te tradicionalnim kninskim igrama kao balote, briškula ili trešeta.

Na ulazu na sajam kovao se novac iz doba kralja Zvonimira te su posjetitelji imali prigodu vidjeti “Povijesnu postrojbu vitezova kralja Zvonimira”.

Svoj doprinos organizaciji dali su KUD Kralj Zvonimir Knin, LAG Dinara 1831, Udruga umirovljenika Knin, udruga Naše ognjište, Kajak kanu rafting klub Odra iz Siska, Društvo sportske rekreacije Kretanjem do zdravlja, udruga Čarobni svijet Knin, Planinarsko društvo Troglav, HGSS Šibenik, udruga za zaštitu i uzgoj magaradi i konja „Pajica“, Lovačka udruga Knin, udruga Prospero Gračac i udruga Kamenčići iz Šibenika.

Kako piše huknet,  danas na FRK-u sudjelovali su i pripadnici GSS-a koji su se popleli s Krke na tvrđavu, preko ljubavnog kuka, stijene podno tvrđave s koje se, za vrijeme turske vladavine Kninom, u Krku bacila mlada djevojka, kršćanka, zbog zabranjene ljubavi s Turčinom.

Festival će uz brojne aktivnosti, radionice, izlaganja na štandovima i kulturnim programom potrajati do kasno u noć.

 

FOTO: huknet.hr

Iz kategorije: Vijesti