Datum objave: 29. Kolovoz 2014

Osnovano Gospodarsko-socijalno vijeće Šibensko-kninske županije

Nina Medić
Nina Medić

Gospodarsko-socijalno vijeće Šibensko-kninske županije na čijem će ćelu Tomislav Vrdoljak, zamjenik župana Šibensko-kninske županije kao predsjednik, dok će funkciju dopredsjednika Vijeća imati Goran Prgin iz redova predstavnika poslodavaca i Nenad Grubišić iz redova predstavnika sindikata.

Vijeće je osnovano s ciljem vođenja usklađene gospodarske, socijalne i razvojne politike. Konstituirajuća sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije održana je danas u Uredu župana Šibensko-kninske županije.

Cilj rada Vijeća je uspostava socijalnog dijaloga radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih prava, odnosno interesa radnika i poslodavaca, te postizanja konsenzusa u razvoju društva. Funkcija ovog tripartitnog tijela zasniva se na suradnji, a zaključci, odluke i prijedlozi vijeća imaju savjetodavni karakter.

Potpisnici Sporazuma, članovi Vijeća su Šibensko-kninska županija i socijalni partneri – predstavnici poslodavaca (Hrvatska udruga poslodavaca) i predstavnici sindikata (Matica Hrvatskih sindikata, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Hrvatska udruga radničkih sindikata i Nezavisni hrvatski sindikati).

Za tajnicu Vijeća imenovana je Radmila Perić, viša savjetnica za gospodarstvo u Upravnom odjelu za gospodarstvo Šibensko-kninske županije.

Predsjednik, dopredsjednici i tajnik Gospodarsko-socijalnog vijeća imenuju se na vrijeme od godine dana, naizmjenično iz redova predstavnika sindikata, poslodavaca i Šibensko-kninske županije.

Vijeće je usvojilo Poslovnik o radu vijeća i njegovih radnih tijela, te se usuglasilo da se do konca tekuće godine izradi Program rada vijeća  za 2015. godinu, s prijedlozima mjera  suzbijanja rada na crno, koje će  Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objediniti u cilju izrade plana mjera usmjerenih na borbi protiv rada na crno, a na zahtjev Europske komisije.

Iz kategorije: Vijesti