Datum objave: 28. Kolovoz 2014

Počeli radovi na uređenju dijela šetnice u Park šumi Šubićevac

Nina Medić
Nina Medić

Kao što je najavljeno na prošlom hodajućem kolegiju na Šubićevcu, jutros su započeli radovi na uređenju Park šume Šubićevac, točnije na uređenju dijela šetnice u sjevernom dijelu parka. Radove na šetnici u Park šumi Šubićevac započela je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima Šibensko-kninske županije još 2009. godine, međutim zbog nedostatka sredstava, radovi su se odvijali u nekoliko faza.

Radovi na uređenju 1,5 kilometara šetnice  koji će uključiti čišćenje šetnice, postavljanje sjedećih elemenata i betonske galanterije financira Grad Šibenik. Ukupna vrijednost radova je iznosi 321.677 kuna, a trajati će mjesec dana.

Radove su jutros obišli Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, Miroslav Lucić, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika i Anita Babačić Ajduk ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

„Obilazimo ono što je Šibenik imao odavno, ali ono što je zaboravljeno i devastirano te sada to pokušavamo vratiti u izvorni oblik. Iako cijeli život živim u Šibeniku ovo mi je prvi puta na ovoj šetnici i to točno pokazuje koliko držimo do onoga što imamo“, kazao je gradonačelnik Burić.

„Kako što se obećali na jednom od hodajućih kolegija uredit ćemo donji dio park ume Šubićevac, ali i ovaj sjeverniji dio, zajedno sa vidikovcem jer vjerojatno će ljudi nakon završetka radova vidjeti koja je ovo blagodat i koje potencijale Šibenik ima, od šetnica, vidikovca, stare gradske jezgre do nacionalnih parkova“, naglasio je Burić.

„Javna ustanova je 2009. Napravila projekt uređenja ove staze i dva vidikovca. Ustanova nije imala sredstava za izgraditi sve odjednom pa je sljedeća faza krenula. 2011. kada smo uredili postojeći vidikovac i stavili poučne table, a sada je Grad Šibenik osigurao sredstva za izgradnju druge faze. Uređivat će se stari postojeći betonski blokovi, klupe te će se postaviti poučna staza“, najavila je Babačić Ajduk.

Iz kategorije: Vijesti