Datum objave: 26. Kolovoz 2014

I šibenski biskup Ante Ivas dobio svoju grupu podrške na Facebooku

Nina Medić
Nina Medić

Kao odgovor na aktualna događanja u vezi s šibenskim klubom Azimut i povezivanjem 'incidenta' kada su privedeni njegovi vlasnici s biskupom Ivasom koji se žalio na buku iz tog kluba, na Facebooku je osnovana grupa „Potpora ocu biskupu Anti Ivasu“. Grupa je osnovana jučer te je do ovog trenutka prikupila 1.323 'lajk'.

„Ova stranica je napravljena kao znak podrške šibenskom biskupu msgr. Anti Ivasu kojeg prozivaju zbog progovaranja u slučaju kluba Azimut. Klub Azimut smješten je u centru Šibenika uz katedralu sv.Jakova i biskupski dvor čime je narušena ne samo povijesna jezgra hrvatske i svjetske baštine već i duhovnost centra Šibenske biskupije. Nakon policijske intervencije i uhićenja vlasnika kluba zbog nepoštivanja komunalnog reda razljutili su se mnogi građani prozivajući tako ponajviše biskupa Ivasa kao glavnog krivca za policijsku intervenciju i postavljanja pitanja je li ovakvome klubu pravo mjesto uz katedralu. Biskup Ivas je biskup koji je za naš narod i šibensku biskupiju uvijek stao braneći ono što je u duhu tradicije i kršćanstva“, stoji u opisu grupe.

„Mladi koji su stali uz stranu Azimuta prozivaju biskupa da ne voli mlade, naglašavajući da ne žele živjeti u mraku. Upravo ovaj biskup je biskup koji zna raditi s mladima i zna koje je pravo svjetlo koji oni zapravo traže. Biskup Ivas je prvi predsjednik Odbora HBK za mlade (do 2010.) za čijeg je predsjedanja pokrenut Ured HBK za mlade i za čijeg su djelovanja pokrenuti mnogi projekti za mlade.

Toliko je ljubavi za mlade u ovome biskupu, toliko zalaganja, upornosti i požvrtvovnosti. Najmanje je što se može učiniti jest podržati ga u ovoj situaciji“, pozivaju organizatori grupe.

Također, kreatori grupe poslali su upit gradonačelniku Šibenika i zanima ih po kojoj stavci odluke on stoji iza bara ''Azimut'' te zbog čega su iznimka odluke o radu ugostiteljske djelatnosti u gradu Šibeniku. Naime, kako se navodi na stranicama Grada: Restorani i barovi mogu svakog dana raditi: u ljetnom radnom vremenu od 06.00 do 01.00, a petkom i subotom do 02.00 sata. 

Iz kategorije: Vijesti