Datum objave: 18. Kolovoz 2014

Šibenik u rujnu dobiva EU informacijski centar

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik uspješno je prošao na natječaju za Odabir struktura nadležnih za informacijske centre mreže Europe Direct za razdoblje 2014.-2017. koji je raspisala Europska komisija. U okviru tog projekta, u središtu grada, u prostoru Urbanog centra, bit će otvoren Informacijski centar EUROPE DIRECT - Šibenik, kao tek peti takav centar u Hrvatskoj i drugi u Dalmaciji. Ukupna vrijednost projekta u 2014. godini  je 21 388 eura od čega Europska komisija osigurava 14 250 eura, priopćili su iz gradske uprave.

„Cilj Informacijskog centra EUROPE DIRECT – Šibenik je osigurati mjesto za pružanje informacija te komuniciranje građana Šibenika i Šibensko - kninske županije s institucijama EU kako bi se potaklo njihovo aktivno sudjelovanje u relevantnim europskim pitanjima. Ono što treba posebice istaći jest, kako ćemo Šibeniku, posredstvom ovog centra, priskrbiti još više europskog novca.“, kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Centar će svakodnevno pružati sve bitne informacije o Europskoj uniji općenito, kao i o njezinim politikama i programima, te pravima i mogućnostima za građane, uključujući i mogućnosti financiranja na regionalnoj i lokalnoj razini. Građani će sada do svih potrebnih informacija dolaziti na najbrži i najjednostavniji način, a sam rad centra će biti prilagođeni specifičnostima i karakteru područja djelovanja. Osnivanje jednog ovakvih centara je od iznimnog značaja za osiguranje dostupnosti svih potrebnih informacija svim građanima, te će oni na jednom mjestu imati pristup informacijama, savjetima, pomoći te tiskanom i elektronskom materijalu. EUROPE DIRECT – Šibenik će služiti i kao poveznica građana s ostalim službama i tijelima Europske unije, kao što je Predstavništvo Europske komisije u RH, ali i tijelima na središnjoj razini.

Otvaranje informacijskog centar EUROPE DIRECT – Šibenik očekuje  se tijekom rujna. 

Iz kategorije: Vijesti