Datum objave: 25. Srpanj 2014

"Turistički takuin":Otkrivanje ljepota Županije i suze majke Dražena Petrovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Promocija inovativne turistička publikacija „Turistički takuin Rivijere Šibenik“ koja je danas održana u Cinestaru u Šibeniku okupila je čelnike Županije, Grada Šibenika i ostalih jedinica lokalne samouprave u Šibensko – kninskoj županiji, predstavnike svih turističkih zajednica i institucija, ali i brojne ugledne građane ne samo Šibenika, nego i Šibenčane koji žive u Švedskoj, Francuskoj, Italiji, Zagrebu...

 Na promociji  je bila i Biserka Petrović, majka čuvenog košarkaša Dražena Petrovića, šibenskog „malog“ koji je također zastupljen u ovoj turističkoj publikaciji. Obraćajući se okupljenima, sa suzama u očima, posjetila je na veliku Draženovu ljubav prema Šibeniku i njegovu vezanost za rodni grad, koju je pokazivao u svakoj prilici, pa i s brojem svog dresa dok je igrao u NBA ligi što je današnjem skupu dalo dodatnu emotivnu „šibensku“ notu koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Shvaćena je i kao obveza da zbog takvih znamenitih ljudi koji su davali sebe za Šibenik ima smisla raditi na brendiranju Šibenika i Županije.

 

Predstavljanje druge edicije te publikacije koja je osmišljena lani uz potporu Ministarstva turizma kao „Šibenski takuin“ zasnovan na suvenirskom novcu s likom i djelima sedam znamenitih Šibenčana, a koje je ove godine proširena na cijelu Županiju ,nije bez posebnog razloga održana u kino dvorani . Na velikom platnu prikazane su spektakularne fotografije poznatih i  manje poznatih pa i do sada nepoznatih prirodnih ljepota i kulturno - povijesnih znamenitosti Šibensko – kninske županije, uz komnetar autora „Turističkog takuina“ Stanka Ferića koje su bez daha ostavile sve uzvanike. „To je tek temelj na kojom možemo i moramo graditi turističke proizvode Šibensko – kninske županije, županije koja, valjda jedina u  svijetu, na svega 70 kilometara zračne linije nudi uživanje u ljepotama Dinare i najvišeg vrha u Hrvatskoj, izvora triju dalmatinskih rijeka Krke, Zrmanje i Cetine, ali i otoka i obale“, kazao je Stanko Ferić

 

U uvodnom dijelu tog događanja direktorica Turističke zajednice Šibensko – kninske županije Željana Šikić je istaknula kako su podržali projekt „Turistički takuin“ upravo zbog toga što se u njemu na ravnopravan način predstavljaju obala, zaleđe i otoci sa svih potencijalima na kojima se mora graditi nova turistička priča usmjerena k sve brojnijim turistima koji više ne traže samo more i sunce nego i uživanje u netaknutoj prirodi, običajima, gastronomiji pa i u avanturističkom turizmu. Ono što sadržana „Turistički takuin Rivijere Šibenik“, kazala je potvrđuje da Šibensko – kninska županija z to ima veliki potencijal.

 

Na to su ukazali i šibensko – kninski župan Goran Pauk i savjetnik ministra turizma RH Ivo Bašić koji je istaknuo kako je „Turistički takuin Rivijere Šibenik“ odličan „medij“ da se turistima ukaže na sve te ljepote i potencijale, ali i da se poduzetnike u turizmu potakne da na tim vrijednostima formiraju turističke proizvode i brendove.

 

Iz kategorije: Vijesti