Datum objave: 23. Lipanj 2014

Šibenski rotarijanci umjesto na prolavu 20. obljetnice novac potrošili za pomoć stradalima u poplavama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski Rotary klub prikupio je 6 000 kuna pomoći za stradale u poplavama u Bosni i Hercegovini, a donaciju će osobno uručiti stradalima u Bihaću, kako su na današnjoj konferenciji za novinare istaknuli predstavnici tog kluba - sadašnji predsjednik Tonči Lučev, budući predsjednik  Davor Slamić i  Velibor Krasić. Javnosti su se obratili povodom proslave  20. godišnjice svog djelovanja u Šibeniku, a podsjetili su i a brojne humanitarne akcije koje su do sada organizirali. Inače, za stradale u poplavama ukupno su prikupili 20 000 kuna  jer su se odrekli  proslave te važne obljetnice.

Među posljednjim njihovim akcijama je donacija Mandolinskom orkestru u Tribunju te donacija od 5 000 kuna Veleučilištu u Šibeniku, a prikupljaju i novac za opremu knjižnice u Tisnom.  Imaju i poseban projekt namijenjen podupiranju šibenskih studenata pod nazivom "Za šibensku izvrsnost."

ve godine šibenski rotarijanci idu u Bihać i nose ček na šest tisuća kuna ua pomoć poplavljenim područjima u Bosni.

- Cirka dvadesetak tisuća kuna izdvojeno je za žrtve poplava. Upravo u vrijeme obilježavanja svečane akademije dogodile su se poplave. Odlučili smo da nećemo novac davati za slavlje, nego za poplave – kazao je sadašnji predsjednik Tonči Lučev.

Za koji dan kreće akcija za pomoć uređivanja knjižnice u Tisnom. Zadnja akcija koju su rotarijanci održali bila je donacija Mandolinskom orkestru Tribunj. Imaju i poseban projekt namijenjen podupiranju šibenskih studenata pod nazivom "Za šibensku izvrsnost."

Iz kategorije: Vijesti