Srijeda, 23 Travanj 2014 07:53

Određene granice za gospodarsko iskorištavanja ljekovitog blata u Ivinju

Napisala: 
Određene granice za gospodarsko iskorištavanja ljekovitog blata u Ivinju

Temeljite izmjene i dopune Prostornog plana Općine Tisno koje se izrađuju još od 2008. godine konačno su prihvaćene.  Tako je prošireno postojeće građevno područje u toj općini, ali područje Ivinja nije moglo biti proglašeno građevinskom zonom jer se nalazi unutar zaštićenog obalnog pojasa. Određeno je i područje na kojem je omogućeno istraživanje i eksploatacija peloida, a unutar njega  je moguća gradnja  jedne prizemne građevine maksimalne veličine 200 četvornih metara koja mora služiti isključivo iskorištavanju ljekvitog blata.

 

Uvala svetog Nikole postala je turističko – ugostiteljskom zonom, a područje Veprštaka određeno je za  odlaganja građevinskog otpada. Tim su planom definirani i  statusa i lokacije luka kako bi se uveo red u  gospodarskog korištenja pomorskog dobra u lukama. Sve su luke predviđene za opći promet osim luke ispred kuće obitelji Pavić koja je proglašena lukom nautičkog turizma jer je to definirano Prostornim planom Šibensko- kninske županije.  Određeno je i da  se tradicionalna drvena  brodogradnja razvija na predjelu Kapelice u Betini.

 

Oporbeni vijećnici, njih četvero, imali su primjedbe na predložene izmjene Plana te za njega nisu glasali

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!