Datum objave: 18. Travanj 2014

Stipe Petrina: "Moju listu pokušava se spriječiti u daljnjem političkom djelovanju"

Nina Medić
Nina Medić

Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten skupa sa vijećnicima sa svoje nezavisne liste Iris Ukić Kotarac i Alenom Mikelinom, priopćio je na današnjoj press konferenciji kako se njemu i članovima njegove nezavisne liste podmeće jer ih se želi omesti u njihovom daljnjem političkom djelovanju.

Njegove tvrdnje proizlaze iz slučaja posljednje intervencije USKOK-a i policije nakon što je osam članova županijskog vijeća sa liste Stipe Petrine pozvano na obavijesni razgovor u Policijsku upravu Šibensko-kninsku radi prijave zbog navodnih nejasnoća oko isplate sredstava za političko djelovanje Nezavisne liste Stipe Petrine na zajednički račun. Njih osmero je navodno podnijelo predstavku protiv Stipe Petrine zbog navodnog zakinuća članova njegova liste za vijećnike naknade. Isti ti članovi koji su privedeni na obavijesni razgovor tvrde kako oni nikada nisu podnijeli takvu predstavku.

„Osim toga, predstavke su anonimne, niti jedna nije potpisana pa mi nije jasno kako su na temelju takvog nevažećeg dokumenta mogli temeljiti sumnje i pozivati na razgovor moje vijećnike“, rekao je Petrina.

Iris Ukić Kotarac jedna je od članica liste koji su pozvani na razgovor te tvrdi kako prilikom ispitivanja policija nikad nije navela zašto je ona tu i tko je točno predstavku podnio.

Isto tvrdi i Alen Mikelin „Tražilo me se da objasnim koja sredstva idu na koji račun što je za mene bilo potpuno besmisleno,“ kazao je  Mikelin.

Stipe Petrina pozvao je djelatnike policije i USKOK-a da se radije bave pustim prijavama koje idu protiv njega, a u zadnjih nekoliko mjeseci zaprimljene su dvije takve. „Siguran san da se podmeće meni i mojim vijećnicima. Pokušali su me slomiti kao pojedinca, a kada to nisu uspjeli okomili su se na moje suradnike“, rekao je Petrina i istakao kako su mu ta podmetanja od početka njegovog mandata kao načelnika Općine Primošten nanijela ozbiljne zdravstvene probleme.

Iz kategorije: Vijesti