Datum objave: 18. Travanj 2014

Povratak u vrijeme vinila: Long play day sutra na šibenskoj rivi!

Nina Medić
Nina Medić

Sutra od 11 sati na šibenskoj rivi počinje obilježavanje 'Long play day-a', dana posvećenog vinil pločama. Događaj, koji počinje sajmom na rivi od 11 do 14 sati, a nastavlja se navečer prigodnim glazbenim programom u Azimutu, organiziraju klub Azimut, glazbeni Project 33/45 i Sajmich 19. Ako ste pasionirani sakupljač vinil ploča, jednostavno volite glazbu, sajmove ili se sutra slučajno nađete na šibenskoj rivi negdje između 11 do 14 sati, zaustavite se ispred Azimuta gdje će se prodavati i izlagati long plejke i ostala zanimljiva glazbena građa.

Za dnevni soundtrack zaduženi su Project 33/45 (Rak & Balvan), Mladen DJ Time i DJ Mate Kokić,  a od 22 sata tulum seli u klub gdje muziku puštaju engleski DJ Dirty Hairy i francuski DJ Raistlin. Glazba će se, naravno, puštati s ploča.

Ovim događajem Šibenik se pridružuje ostatku svijeta u obilježavanju 'Record store day-ja' ili Svjetskog dana prodavaonice ploča koji će se održati istog datuma, no za razliku od većine 'sestrinskih' zbivanja, šibenski 'Long play day' zamišljen je kao glazbeni buvljak oslobođen okova četiri zida te će se održati na zraku, ispod stepenica katedrale sv. Jakova.

Iz kategorije: Vijesti