Datum objave: 15. Travanj 2014

Školski odbor Ekonomske škole predložio Dianu Vodanović za ravnateljicu

Školski odbor Ekonomske škole predložio Dianu Vodanović za ravnateljicu
Diana Ferić
Diana Ferić

Dianu Vodanović izabrao je danas Školski odbor Ekonomske škole za ravnateljicu pa preostaje još samo da se o izboru izjasni ministar znanosti, prosvjete i sporta Željko Jovanović koji taj prijedlog može prihvatiti ili ne. Ako ga odbije slijedit će ponavljanje procedure izbora.
„Svih pet kandidata koji su s javili ispunjavaju uvjete i kvalitetni su, ali prošao je onaj koji je dobio većinu glasova. Cijela procedura je provedena po zakonu i tu se nema što dodati“, kazao nam je Darko Smolić, predsjednik Školskog odbora. Takav je ishod bio i predvidiv s obzirom da je Diana Vodanović dobila i potporu Roditeljskog vijeća. Prema povjerljivim izborima imala je i potporu HDZ –a iako nije članica te niti jedne druge stranke, ali je njezina kći Andrea asistentica HD – ove zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić.

Roditelji i predstavnici Županije kao osnivača odnijeli su kod glasovanja prevagu. Za razliku od njih zaposlenici škole su velikom većinom glasova bili za to da ravnatelj bude Andrej Milošević, profesor tjelesnog odgoja u toj školi i , kako doznajemo, nisu nimalo zadovoljni time što je prevagu na kraju odnijela Diana Vodanović.

Pitanje je kako će reagirati ministar Jovanović, ne zbog kvalitete izabrane kandidatkinje već zbog kuloarskih priča da je njezinom izboru kumovao HDZ.Diana Vodanlović diplomirana je ekonomistica i šprije je radila kao profesoprica u Ekonomskoj školi u privredi, a poosljednjih godina je bila u upravi  splitske tvrtke  Lavčević.

Iz kategorije: Vijesti