Datum objave: 20. Ožujak 2014

Predsjednik Josipović dolazi sutra u Šibenik - pije kavu s građanima u caffeu Giro espresso

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivo Josipović, predsjednik RH posjetiti će sutra sa suradnicima Šibenika na poziv Društva za zaštitu kulturne baštine „Juraj Dalmatinac“ i tom prilikom obići će šibenske utvrde, priopćili su iz tog društva.

Predstavnici društva „Juraj Dalmatinac“ dočekat će ga na tvrđavi Barone za koju je nedavno, na IPA3c natječaju za bespovratna sredstva iz EU fondova, dobiveno oko milijun eura za obnovu i uređenje tog spomenika kulture. Predstavnici DJD-a će predsjednika Josipovića upoznati s osnovnim karakteristikama toga projekta koji se smatra prekretnicom u procesu obnove i valorizacije šibenske povijesne baštine, te njenog budućeg korištenja za kulturni turizam. No prema  drugim izvorima, predsjenik neće doći na tvrđavu već će se s predstavnicima Društva i građanima družiti  "na kavi" ispred caffea Giro espresso.
 Predstavnici Društva "Jurja dalmatinca" najavili su da će s predsjenikom Josipovićem razgovarati  o sličnom projektu koji je DJD pokrenuo radi obnove susjedne utvrde sv. Ivana, o čemu će više riječi biti ''na kavi s predsjednikom“ kojemu će ovoga puta domaćini biti članovi šibenske udruge.

Čelnika države će primiti i predstavnici Grada Šibenika, a na sastanku će biti i župan Goran Pauk.
Posjet predsjednika Josipovića šibenskim utvrdama dogovoren je u veljači ove godine kada je on na Pantovčaku primio predstavnika Društva.Tom prigodom je pohvalio djelovanje šibenske udruge i njene projekte, te obećao pomoć i podršku u njihovom ostvarenju. Predsjednik RH je prije nekoliko dana poslao i pismenu podršku radu DJD-a.

Iz kategorije: Vijesti