Datum objave: 22. Veljača 2014

Kazališno vijeće podržalo izvješće Nere Gojanović, ona ipak stavila mandat na raspolaganje

Diana Ferić
Diana Ferić

Kazališno vijeće ustanovilo je da u financijskom poslovanju šibenskog Kazališta nije bilo propusta i prihvatilo je očitovanje ravnateljica Nere Gojanović no ona je ipak, na konferenciji koja je održana nakon sjednice Kazališnog vijeća, izjavila  da stavlja  svoj mandat na raspolaganje.

“ Radila sam sa srcem i ponosna sam na to što smo od šibenskog Kazališta uspjeli napraviti veliku kazališnu kuću. Nastavila sam ono što su moji predhodnici započeli, a sve to je rezultat timskog rada. U timskog radu dolazi do nesuglasica i nadam se da smo to sve uspjeli sanirati. Žao mi je  ako sam u tome nekoga povrijedila i ispričavam se. Suočena s nizom optužaba na moj račun, negativnom klimom i javnim prozivanjem od strane gradonačelnika Šibenika koji je poručio da moram otići ja stavljam svoj mandat na raspolaganje“, kazala je Nera Gojanović.

Prije toga je predsjednik Kazališnog vijeća Davor Šarić kazao da se Kazališno vijeće sastalo u vezi s pisanim materijalom koji je stigao iz gradske uprave o financijskom poslovanju HNK Šibenik. U vezi s tim ravnateljica Gojanović se očitovala i objasnila sve što je bilo sporno nakon čega je vijeće jednoglasno prihvatilo njezino očitovanje i zaključilo da je financijsko poslovanje bilo u redu: „Nismo ustanovili nikakve bitne pogreške. Ako je bilo nekih propusta oni su nastali u hodu i iz objektivnih razloga i mogu se bez problema popraviti. Ništa se spektakularno nije dogodilo. Mi ćemo s sljedećeg tjedna sastati i s predstavnicima Grada kako bi dogovorili što sve treba napraviti kako bi se poslovanje Kazališta unaprijedilo i kako bi gradska uprava pružila još jaču logistikuu“, objasnio je Šarić

Na novinarsko pitanje je li Kazališno vijeće raspravljalo o navodno krajnje poremećenim međuljudskim odnosima u Kazalištu i sukobu svih djelatnika s ravnateljicom te zamolbe da se o tomu očituju upravo predstavnici zaposlenika u Kazališnom vijeću Jadranka Kostanić je kazala kako to nije bila tema i da taj problem ne želi komentirati. Davor Šarić je istaknuo kako Kazališno vijeće nikad nije službeno raspravljalo o tom problemu te da su do njih dolazile neke nesuglasice koje su, vjeruje on, uspješno riješene.

Sjednica Kazališnog vijeća sazvana je neposredno nakon sinoćnje premijere „Veliki manevri u tijesnim ulicama“ koja je, kako je kazao Davor Šarić, bila trijumfalna te je čestitao svima koji su sudjelovali u toj predstavi, a to je napravila i ravnateljica Nera Gojanović.

Koliko je god danas, na Konferenciji za novinare svi bilo prikazano mirno i dostojanstveno, iza toga su se sasvim sigurno događali potresi i drame s obzirom da je ipak sve isprovocirao politički pritisak.

Iz kategorije: Vijesti