Datum objave: 21. Veljača 2014

FOTO: Održana humanitarna dražba šibenskih gimnazijalaca

FOTO: Održana humanitarna dražba šibenskih gimnazijalaca
Nina Medić
Nina Medić

Aukcijska 'prodaja' koreografski najmaštovitijih gimnazijalaca koja ima humanitarni karakter jer sav prihod od nje ide Mari Roši, održana je večeras u gimnaziji Antun Vrančić. Riječ je o tradicionalnoj glazbeno-scenskoj humanitarnoj manifestaciji koja se u šibenskoj gimnaziji inače održava na Valentinovo, a ove godine malo je u zakašnjenju što ne umanjuje njezinu kreativnu i humanitarnu dimenziju.

Cijela priča funkcionira tako da se iz dečki iz svakog razreda po želji prijave za sudjelovanje u tzv. aukciji. Potom osmišljavaju svoju koreografiju koju moraju izvesti na priredbi pred cijelom školom. Nakon svake točke u kojoj kao grupa nastupaju dečki iz istog razreda, isti su ponuđeni na aukciju, a cure iz publike nude određeni iznos, počevši od 10 kuna. Sve se to odvija pod budnim okom članica žirija koje na kraju biraju najbolju koreografiju. Sav prihod prikupljen od aukcije, pisama koje su pisali na Valentinovo i prodavali po školi te od časopisa 'Pegla' ide za liječenje bivše gimnazijalke Mare Roše. 

Večeras je tu bilo svakakvih maštovitih koreografija koje su uglavnom završavale skidanjem do pasa, a iz publike su ponude pljuštale sa 10 na 50, 70 pa i 100 kuna. Između koreografija zabavu su svojim nastupom začinili mladi pjevački talenti iz gimnazije, a posebno ih je oduševila izvedba pjesme "Ti si moja prva ljubav". Sve u svemu, puno smijeha, zabave i zafrkancije uz dozu uzavrelih hormona. I što reći nego: 'Ah, ti dobri stari srednjoškolski dani....'

„Odaziv natjecatelja ove godine je znatno manji nego prošlih godina jer su nam u školi momci postali sramežljivi i dok smo prije imali po 10ak nastupa ove godine bila su samo četiri, svaka godina imala je svoje predstavnike. Mi smo kao organizatorice malo razočarane time, ali smo ipak zadovoljne što su se svi imali priliku dobro zabaviti. Nažalost sve je prebrzo završilo!“ ispričala nam je Cvita Dulibić, jedna od organizatorica i članica žirija.

„Budući da je ove godine tako mali odaziv birali smo najekstremniji i najupečatljiviji nastup a to su ove godine imali Luka Bumbak i Ivo Bebić iz 3.C razreda koji su napravili koreografiju na pjesmu 'Barbie girl', a jedan od njih je čak glumio Barbie s plavom perikom na glavi. Potrudili su se smisliti originalnu koreografiju i napraviti dobar 'outfit', rekla je Dora Erceg, također organizatorica i članica žirija.

Iz kategorije: Vijesti