Datum objave: 11. Veljača 2014

Udruga "Izvor ljubavi" nabavila "pametnicu" za djecu s teškoćama u učenju

Nina Medić
Nina Medić

Prva pametna ploča u Šibensko-kninskoj županiji, koja će uvelike olakšati učenje djeci s teškoćama u učenju okupljenima u udruzi "Izvor ljubavi", predstavljena je danas u prostorijama te udruge. Oduševljenje pločom i njezinim funkcijama nije skrivala Majda Ivanda, predsjednica Udruge „Pa ovo je odlično, pravi je užitak raditi na njoj“, rekla je nakon što se i sama okušala u pisanju po pametnici. "Izvor ljubavi" trenutno ima 45 aktivnih korisnika, djece s teškoćama u učenju kojima će pametnica zasigurno olakšati savladavanje školskog gradiva.

„Jako smo sretni što je napokon stigla ta pametnica u našu udrugu te smo time ostvarili sve zacrtane ciljeve kroz u 2013. godini. Uz ploču udruga je proteklu godinu dobila i svog logopeda i profesoricu fonetike. Vjerujemo da svako naše dijete iz udruge uz pomoć naših suradnika volontera može ostvariti svoje snove, a uz ploču će učiti brže i bezbolnije. Ova ploča omogućit će našoj djeci da njihov svijet brojki i slova bude što jednostavniji. Ovom prilikom želimo zahvaliti svim donatorima koji su pomogli pri kupnji ploče: Gradu Šibeniku, Šibensko-kninskoj županiji, Turističkoj zajednici grada Šibenika, Ljekarni Šibenik u suradnji s Medikom d.d, Zagreb montaži, gospođi Aniti Bari i UniCredit Leasingu“, rekla je Ivanda.

Ploču je danas u udruzi prezentirao Perica Vladanović iz tvrtke Opstanak od kojih je naručena ploča. „Ova ploča je broj jedan u svijetu, a njezina posebnost je touch sreen princip na kojem radi što je čini iznimno jednostavnom za uporabu“, rekao je Vladanović. Prezentaciji je uz predsjednicu udruge, prisustvovalo šestero djelatnika volontera udruge Izvor ljubavi: Tona Rupić, profesorica hrvatskog jezika, Ana Huljev, profesorica matematike i fizike, Dinka Balić, profesorica razredne nastave, Marina Grgas Bile, voditeljica kreativne radionice, Ivana Vrljac, profesorica fonetike i hrvatskog jezika i Hrvojka Slavica, profesorica engleskog jezika u udruzi.

Pametna ploča povećava motivaciju i angažman učenika,  pretvara frustraciju u motivaciju te stoga predstavlja okosnicu u učenju kod djece s teškoćama. Ploča je prilagođena svakodnevnom korištenju djece i odraslih.

 

Iz kategorije: Vijesti